Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα «μαλακά» ο Ροδίτης για το παρασκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών


Ποινή φυλάκισης δύο ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες, σε επικύρωση σχετικού πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης, το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 30χρονο ημεδαπό, µισθωτή γκαρσονιέρας στην οδό Τελχινών, ο οποίος τραυµατίστηκε σοβαρά την 17η Ιανουαρίου 2013, το πρωί, µετά από έκρηξη στην κουζίνα και στην πορεία προέκυψε ότι παρασκεύαζε ναρκωτικές ουσίες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η έκρηξη προέκυψε από αμέλειά του και μετέτρεψε το αδίκημα σε πλημμέλημα, που εν τέλει παραγράφηκε.

Ο κατηγορούµενος νοσηλεύτηκε στο Τµήµα Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής και Κέντρο Εγκαυµάτων του Νοσοκοµείου “Γεννηµατάς”, λόγω θερµικού εγκαύµατος στο πρόσωπο, στα αυτιά και στις δύο επιφάνειες της τραχήλου ραχιαίας επιφάνειας άκρων χεριού άµφω και έσω σφύρας ολικής επιφάνειας 6.5% της συνολικής επιφάνειας του σώµατος.

Οι έρευνες των αστυνοµικών κατέληξαν στο συµπέρασµα ότι ο 30χρονος λειτουργούσε παρασκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριµένα αµφεταµίνης!

Μετά από έρευνα στα κατασχεθέντα στην οικία του, σύμφωνα με δύο εκθέσεις της Γ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, προέκυψε ότι πέραν της αμφεταμίνης προέβη στην παρασκευή κι άλλων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα της ουσίας TFMPP, της ΒΖΡ και μεθαμφεταμίνης.

Προέκυψε επίσης ότι ο κατηγορούμενος παρασκεύαζε και την ουσία ψευδοεφεδρίνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πράγματι παρασκεύαζε ουσίες, αλλά αυτές ήταν ενισχυτικές για την μυϊκή μάζα του σώματός του, η οποία ταυτόχρονα θα περιόριζε την ανάγκη του για φαγητό.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

-Το ίδιο δικαστήριο έκρινε δυνάμει πρακτικού διαπραγμάτευσης ένοχο ως τοξικομανή έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, κατηγορούμενο για αποθήκευση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη διαμονή στη χώρα. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 56.6 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε 5 πλαστικές συσκευασίες, μια ζυγαριά ακριβείας, παραστατικά ταχυμεταφοράς χρημάτων και σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.

-Ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο μετά από ποινική διαπραγμάτευση και σε μια 30χρονη που είχε συλληφθεί με τον 37χρονο σύντροφο της για διακίνηση κοκαϊνης.

Στον τελευταίο, δυνάμει άλλου πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 40 μηνών.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 10η Ιουνίου 2020. Οι αστυνομικοί διενεργούσαν ελέγχους σε μεταφορικές εταιρείες. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών εντόπισαν σε μεταφορική εταιρεία ένα ύποπτο δέμα με στοιχεία αποστολέα τον κατηγορούμενο και στοιχεία παραλήπτη την σύντροφό του. Κατόπιν τούτου τέθηκε το δέμα υπό διακριτική επιτήρηση και την 14:00 ώρα της 10ης Ιουνίου 2020 εμφανίστηκαν στην μεταφορική εταιρεία, οι κατηγορούμενοι. Κατά τον έλεγχο του δέματος προέκυψε ότι περιείχε έναν ανεμιστήρα και στην βάση αυτού υπήρχε επιμελώς κρυμμένο ένα πλαστικό τάπερ, το οποίο ήταν γεμάτο με υγρό σαπούνι κι εντός αυτού υπήρχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 240 γραμμαρίων..

Επιπλέον διενεργήθηκε έρευνα στο κλειστό κατάστημα το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής κι εκεί βρέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

-Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 8.000 ευρώ επέβαλε το ίδιο δικαστήριο σε έναν Αλβανό, κάτοικο της Κω, που κατείχε την 6η Οκτωβρίου 2016 πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 0,4 γραμμαρίων η κάθε μία και 6 όμοιες βάρους 0,8 γραμμαρίωνη κάθε μία.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε ένα μπαλάκι του τένις.

 ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

dimokratiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια