Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σήμα για 950 προσλήψεις συνοριακών φυλάκων (ΦΕΚ)


Επίσημος νόμος του κράτους είναι με προεδρικό διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας η αύξηση κατά 950 των θέσεων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου.

Σύμφωνα με νέα απόφαση που φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ''οι οργανικές επί θητεία θέσεις Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, που προβλέπονται από τις διατάξεις της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4647/2019 (Α’ 204), αυξάνονται κατά εννιακόσιες πενήντα (950)''.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έδωσε με απόφασή του το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 950 συνοριακών φυλάκων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Η πλήρωση των 950 θέσεων είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ενίσχυσης της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά 27.823.000 ευρώ ετησίως.

Στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε τη σύσταση των οργανικών θέσεων για την ενίσχυση των κρατικών αεροδρομίων, στην φύλαξη των κέντρων κράτησης αλλοδαπών και στη συνοριακή φύλαξη.

 

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 137/2021 γνωμοδότησή του (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αγγελική Μίντζια και εισηγητής ο επίσης σύμβουλος Επικρατείας Δημήτριος Βασιλειάδης) έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση.

Δείτε το έγγραφο





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κ. Σακελλαροπούλου θα βάλει την υπογραφή της και στο νέο βαθμολογιο ή θα το λιβανιζει η ποασυ για τα επόμενα δέκα χρόνια;