Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων


Τον επετειακό χαρακτήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα έχει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη φετινή επέτειο του «ΟΧΙ» αναμένεται να παρακολουθήσουμε ξανά τα έφιππα τμήματα με τις παραδοσιακές στολές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η στρατιωτική παρέλαση να ολοκληρωθεί με την ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Οι διοργανωτές της στρατιωτικής παρέλασης προετοιμάζονται ήδη με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου το θέαμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου να είναι εφάμιλλο του θεάματος της 25ης Μαρτίου. Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, το 2021 είναι επετειακό έτος και ως εκ τούτου η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα. Απλώς από τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης θα απουσιάζουν οι επίσημοι ξένοι προσκεκλημένοι που παρέστησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να λάβουν μέρος φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, παιδιά με παραδοσιακές στολές, έφιππο τμήμα αλλά και το επετειακό άρμα μάχης που είδαμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Επίσης θα παρελάσει το λάβαρο της Επανάστασης, οι ιστορικές σημαίες της Φιλικής Εταιρίας, του Ιερού Λόχου και άλλες τοπικές σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης.

Από τα πιο θεαματικά στιγμιότυπα της παρέλασης αναμένεται να αποτελέσει η ελεύθερη πτώση Αλεξιπτωτιστή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς η οποία προγραμματίζεται να γίνει, για πρώτη φορά, στο τέλος της παρέλασης μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Ουσιαστικά θα επαναληφθεί η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, όπως είχε συμβεί στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών στη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες στις στρατιωτικούς σχηματισμούς που πρόκειται να συμμετέχουν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Δοκιμαστική παρέλαση στη γέφυρα του Νέου Ρυσίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός για την παρέλαση γίνεται με δεδομένο ότι τόσο η στρατιωτική όσο και η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

 

Κώστας Αλατζάς




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια