Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέδριο και εκλογές στην ΠΟΑΞΙΑ 23-24 Νομεβρίου


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Συνεδρίασε σήμερα 19 Οκτωβρίου 2021, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

α.   Ενημέρωση σχετικά με τρέχοντα ζητήματα.

β.   Ενημέρωση για την πορεία των θεμάτων από το νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας    κ. Ρήγα Μπαρμπούρη.

γ.   Οποιοδήποτε  άλλο  θέμα  ήθελε  προκύψει  κατά  τη  διάρκεια της συνεδρίασης ή  προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ σχετικά με τα τρέχοντα θέματα τα οποία απασχολούν την Ομοσπονδία και τις εξελίξεις επ’ αυτών, όπως αυτές έχουν προκύψει μετά και από τις συναντήσεις με την πολιτική και φυσική Ηγεσία.

Σε ότι αφορά το επερχόμενο βαθμολόγιο, το οποίο βρίσκεται προς επεξεργασία στο ΣτΕ, η Ομοσπονδία αναμένει την τελική μορφή που θα λάβει η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία και αναλόγως θα σταθμίσει το συμφέρον των συναδέλφων, για να προχωρήσει σε όποια άλλη ενέργεια. Τονίστηκε, επίσης, η ρητή δέσμευση του προεδρείου να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή προτάσεων προς την πολιτική και φυσική Ηγεσία για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών προς όφελος του σώματος των Αξιωματικών.

Επίσης, από τον Ειδικό Γραμματέα επί οικονομικών θεμάτων κ. Πλατιά Κωνσταντίνο έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το ΒΟΕΑ και ειδικότερα για την ολιγωρία που παρατηρείται για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τους αρμοδίους να προβούν το ταχύτερο δυνατόν στις απαραίτητες ενέργειες κάτι το οποίο, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται και δηλώνουμε ότι εάν συνεχιστεί η απραξία αυτή θα προχωρήσουμε στην αναζήτηση ευθυνών όπου και αν αυτές ανήκουν.

Εν συνεχεία, εν’ όψει της λήξης του ΔΣ της Ομοσπονδίας και των οργάνων αυτής και προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε κενό στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και στην εκπροσώπησή της, από τον Πρόεδρο προτάθηκε η διενέργεια Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και λοιπών Συλλογικών Οργάνων της. Η ανωτέρω πρόταση έγινε επί τη βάσει των προβλέψεων του καταστατικού της Ομοσπονδίας του οποίου θεματοφύλακα αποτελεί το Δ.Σ. και ουδείς μπορεί να παρεκκλίνει από αυτό, επικαλούμενος την όποια σκοπιμότητα εις βάρος της νομιμότητας. Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου η εν λόγω πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με πλειοψηφία δεκαεπτά (17) ψήφων υπέρ και δύο (2) κατά. Συνεπώς, αποφασίσθηκε η διενέργεια του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου την 23 και 24 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, σε τόπο ο οποίος θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν το προσωπικό και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θα παρεμβαίνει όπου και όποτε αυτό χρειαστεί.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια