Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΕΡΦΑ: Εκτελέσεις άοπλων σηματοδοτεί η δράση της ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου στο Πέραμα με θύμα 20χρονο Ρομά


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εικοσάχρονου νέου που έχασε τη ζωή του, όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο Πέραμα.

Η αποτρόπαια εκτέλεση του 20χρονου Ρομά σε καταδίωξη αστυνομικών στο Πέραμα είναι ένα χειροπιαστό δείγμα του νέου δόγματος της ΕΛΑΣ, το οποίο εφαρμόζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκος.

Η Αστυνομία για να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» έχει κλιμακώσει την καταστολή και την αστυνομική βία το τελευταίο διάστημα, με τις πρωτοφανείς σε αγριότητα επιθέσεις κατά των διαδηλώσεων των απεργών εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών και της αντιφασιστικής αντιρατσιστικής κινητοποίησης της ΚΕΕΡΦΑ στις 9 Οκτώβρη. Περικυκλώσεις απεργών και αντιφασιστών, ρίψεις χημικών και ξυλοδαρμοί χωρίς κανένα λόγο.

Με αυτή την κλιμάκωση η Αστυνομία εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη», τραβώντας τα περίστροφα και φτάνοντας σε εκτελέσεις. Η επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά με όπλα να ρίχνουν σφαίρες εκτυλίσσεται στις 11/10 στην οδό Μάρνη, στις 12/10 στον Άγιο Παντελεήμονα και στις 22/10 στα Τρίκαλα.

Πρόκειται, λοιπόν για σαφή επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για χρήση όπλων, ακόμη και για άοπλους και όχι για τυχαία περιστατικά «εμπλοκής» αστυνομικών με «παραβατικούς». Εξ άλλου δεν προβλέπεται η θανατική ποινή για όποιον κλέβει αυτοκίνητο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας μετατράπηκε σε άδειασμα περιστρόφων των αστυνομικών στο σώμα ενός 20χρονου Ρομά, δείχνοντας ότι ο ρατσισμός καλά κρατεί. Προφανώς, χρειάζεται η διερεύνηση και του ρατσιστικού κινήτρου των εκτελεστών στην υπόθεση αυτή.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα με τη χρήση όπλων.
Να αφοπλιστεί επιτέλους η Αστυνομία! Το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα, οι κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών χρειάζεται να διεκδικήσουν αποφασιστικά το τερματισμό αυτής της κλιμάκωσης πριν θρηνήσουμε νέα θύματα.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της εκτέλεσης του εικοσάχρονου Ρομά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αστυνομικοί. Καμία συγκάλυψη στα εγκλήματά της ΕΛΑΣ.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια