Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tους έπιασε με αρχαία η Ασφάλεια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προσήλθαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψουν με πτήση εξωτερικού και κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών τους, βρέθηκαν εντός αυτών αρχαία αντικείμενα.

 

Συγκεκριμένα εντός του σακιδίου του άνδρα, βρέθηκαν (14) διάφανα σακουλάκια και (1) χάρτινη σακούλα που περιείχαν συνολικά (65) θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ στην αποσκευή της γυναίκας βρέθηκαν (2) διάφανα σακουλάκια που περιείχαν (8) θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.

 

Τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία γνωμάτευσε ότι τα ανευρεθέντα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια