Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tρίτη θέση για την Ελληνική Αστυνομία στο Πρωτάθλημα Πόλο Ε.Δ. και Σ.Α. 2021


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17/09/2021 στο ανοικτό κολυμβητήριο Γλυφάδας το πρωτάθλημα πόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για το 2021.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη 15/09/2021 και ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα τριήμερο.

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας κατέκτησε μετάλλιο στο πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για πρώτη φορά μετά το 2013.

Στο πόλο η Ελληνική Αστυνομία έχει μεγάλη ιστορία αφού ήταν πρωταθλήτρια για μία εικοσαετία περίπου.

Ήταν εποχή που στην ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας Υπηρετούσαν Ολυμπιονίκες όπως ο Ανδρέας Γούνας, ο Σταύρος Γιαννόπουλος, ο Βαγγέλης Πάτερος, διεθνείς αθλητές με μεγάλες διακρίσεις όπως ο Περικλής Δαμάσκος, ο Στάθης Σαράντος, ο Γιάννης Παλιός, ο Σπύρος Τσιμίνος, ο Βαγγέλης Βούλτσος, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο Δημήτρης Κρητικός, ο Θεόδωρος Μπερδές και οι αείμνηστοι Παναγιώτης (Τάκης) Μίχαλος και Ηλίας Δαμάσκος.

Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν μία συνέχεια των αγώνων Ολυμπιακού και Εθνικού αφού οι περισσότεροι αθλητές της Αστυνομίας ήταν στον Ολυμπιακό και του Λιμενικού Σώματος στον Εθνικό.

Στην συνέχεια η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα προσέλαβαν όλους τους Ολυμπιονίκες από το 1996 και μετά ενώ οι τελευταίοι μεγάλοι αθλητές του πόλο που μπήκαν στην Αστυνομία ήταν ο Τάσος Σχίζας (που στην συνέχεια αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης το 2004), ο Νίκος Ντούλος και ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Μοιραία η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια από πρωταγωνίστρια στα πρωταθλήματα των Ενόπλων, περιορίζεται σε απλή συμμετοχή με την φιλότιμη προσπάθεια Αστυνομικών – αθλητών που προέρχονται από μάχιμες Υπηρεσίες  και έχουν να ανταγωνιστούν τους Ολυμπιονίκες των άλλων Σωμάτων που απολαμβάνουν πολλών Υπηρεσιακών διευκολύνσεων.

 Στο πρωτάθλημα λοιπόν του 2021 η αντιπροσωπευτική ομάδα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρεμιέρα ηττήθηκε από την ομάδα του Στρατού Ξηράς με 11-6.

Ο Στρατός Ξηράς παρουσίασε μια ομάδα με νέα παιδιά που σχεδόν όλα αγωνίζονται σε ομάδες της Α1 μεταξύ των οποίων και πολλοί διεθνείς.

Στην δεύτερη αγωνιστική η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπισε την ομάδα της Πυροσβεστικής από την οποία ηττήθηκε με 13-7.

Η ομάδα της Πυροσβεστικής που ήταν και η πρωταθλήτρια των αγώνων αυτών, είχε στην σύνθεσή της μεγάλους αθλητές, όπως οι Ολυμπιονίκες Αφρουδάκης Χρήστος, Πάτρας Βαγγέλης, Θεοδωράκος Αργύρης, Θωμάκος Γιάννης κ.α.

Στον τελευταίο και καθοριστικό αγώνα της η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. κόντρα στα προγνωστικά συνέτριψε την ομάδα του Λιμενικού Σώματος με 11-3 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Με την ομάδα του Λιμενικού Σώματος αγωνίσθηκαν οι Ολυμπιονίκες Λούδης Κων/νος, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος, Ψύχος Γιώργος, Μάζης Δημήτρης, Ρέπας Γιώργος κ.α. μεγάλοι αθλητές μεν, σε ώριμη ηλικία δε, που δεν τους επέτρεψε για τρίτη συνεχόμενη μέρα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του  αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Στην τελική Βαθμολογία πρωταθλήτρια ήταν η ομάδα της Πυροσβεστικής, στην δεύτερη θέση ο Στρατός Ξηράς, στην τρίτη θέση η Ελληνική Αστυνομία και τέταρτο το Λιμενικό Σώμα.

Προπονητής της ομάδας πόλο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Ολυμπιονίκης του αθλήματος Αστυνόμος Α΄ Σχίζας Αναστάσιος, ενώ την ομάδα που έφθασε στο χάλκινο μετάλλιο αποτελούσαν οι:

Υ/Β΄ Κασνέτσης Δημήτριος του Τ.Α. Ομονοίας,

Ανθ/μος Μαλαθούνης Γεώργιος – Στέφανος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου,

Ανθ/μος Παππάς Κωνσταντίνος του Τ.Τ. Χίου,

Αρχ/κας Χατζηδάκης Γεώργιος- Διονύσιος της Υ.Φ.Α.Α.

Αρχ/κας Τασσόπουλος Αντώνιος της Γ.Α.Δ.Α.

Υπαρχ/κας Ηλιάδης Κωνσταντίνος της Δ.Α.Ε.Α./Υ.Α.Τ.,

Υπαρχ/κας Ηλιάδης Γεώργιος της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής,

Υπαρχ/κας Δραγώνας Ευάγγελος της Δ.Ε.Ε.

Αστ/κας Καραβάς Σαράντος του Τ.Δ.Μ. Χίου

Αστ/κας Ιωακείμ Σωτήριος του ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.

Αστ/κας Δεληγιάννης Νικόλαος, της Δ.Α.Δ.Α. Ομ. ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α  Αττικής

Αστ/κας Χαρκοφτάκης Εμμανουήλ του Α.Τ. Συνταγματος,

Ε.Φ. Κοντογιάννης Γεώργιος της Δ.Α.Δ.Α. Ομ. ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής,

Ε.Φ. Μουστεράκης Θεόδωρος της Δ.Α.Α./Υ.Ε.Ε.Δ.

Αρχηγός της ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας Υ/Α΄ Αφεντούλης Νικόλαος, ενώ αρχηγός αποστολής της ομάδας ήταν ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α. Ολυμπιονίκης της πάλης Αστυνόμος Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια