Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: Γυναίκα αρνήθηκε να νοσηλευτεί και κατέληξε από κορoνοϊό


Προβληματισμό προκαλεί το κίνημα των αρνητών, που λένε “όχι” στη νοσηλεία ακόμη και όταν πάσχουν αποδεδειγμένα από κορονοϊό ή που ενώ νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο αρνούνται τη διασωλήνωση.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Βόλο η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης, που ενώ νοσούσε από κορονοϊό αρνούνταν να νοσηλευτεί. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τελικά κατέληξε. Λίγες μέρες πριν δυο ακόμη μέλη της οικογένειας της είχαν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού.

Όπως καταγγέλλουν τοι γιατροί έχουν αντιμετωπίσει πολλά τέτοια περιστατικά από την αρχή της πανδημίας.


«Οι περισσότεροι όταν έρχονται μπροστά στο θάνατο λυγίζουν και τελικά δέχονται βοήθεια… όμως κάποιοι δεν δέχονται και εκεί οι γιατροί πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει είναι ευτυχώς λίγα τα περιστατικά» σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έντονη είναι η αγωνία της ιατρικής κοινότητας για τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης που είχαν ως αποτέλεσμα μια 54χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της. Οι γιατροί παλεύουν να πείσουν τους ασθενείς ή το περιβάλλον τους με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ασθενείς ή συγγενείς τους επιμένουν απειλώντας γιατρούς, ζητώντας νομική βοήθεια και εισβάλοντας σε νοσοκομεία. Οι γιατροί αναγκάζονται τότε να ζητούν τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί το τελευταίο διάστημα δέχονται συνεχώς απειλές. «Τα απειλητικά μηνύματα, γράμματα ή οτιδήποτε άλλο, αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων και ατόμων που στην ουσία δείχνουν μια αντι-ανθρώπινη συμπεριφορά γύρω από αυτό που βιώνουμε» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που συνεχίζουν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια