Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Lockdown" στους δρόμους της Αθήνας μέχρι την Κυριακή για Ευρομεσογειακή Σύνοδο, ΝΑΤΟ και εκδηλώσεις μνήμης Φύσσα


Σε "κόκκινο" συναγερμό θα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή, έχοντας να διαχειριστεί ένα ενδεχομένως "εκρηκτικό" μείγμα από συγκεντρώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, συλλαλητήρια διαφορετικών "αποχρώσεων" και τη διοργάνωση δύο διεθνών συνόδων στην Αθήνα, του ΝΑΤΟ και των Μεσογειακών χωρών. Με "μπλόκο" σε δημόσιες συναθροίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι τις 24:00 το βράδυ θα "υποδεχτεί" η αστυνομία τους αρχηγούς κρατών που θα παρευρεθούν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της EuroMed9.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Εμανουέλ Μακρόν, Πέδρο Σάντσεθ, Μάριο Ντράγκι, Νίκος Αναστασιάδης, οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Μάλτας και της Σλοβενίας, είναι ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους που θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να παραβρεθούν στις εργασίες της Ευρομεσογειακής συνόδου. Εκτός από την EuroMed9, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Πάνοπλοι αστυνομικοί αναμένεται να γίνουν "σκιά" σε όλες τις διαδρομές των ευρωπαίων ηγετών, με κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να "αποστειρώνονται" για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και γύρω από τα 3 τοποθεσίες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, το Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΠΙΣΝ και το ξενοδοχείο Intercontinental.

Πάνω από τα τρία αυτά σημεία θα απλωθεί και ένα εναέριο "δίχτυ" ασφαλείας από drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.. Σε κοντινές ταράτσες θα είναι ακροβολισμένοι αστυνομικοι "παρατηρητές", ενώ θα χρησιμοποιηθούν jammer για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και για αποτροπή τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία πρόκειται να "εγκατασταθεί" στα ξενοδοχεία διαμονής των ηγετών, κατά την άφιξη των οποίων θα μπει "χειρόφρενο" σε δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο, μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

 Με αφορμή τόσο την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο, όσο και αυτή του ΝΑΤΟ, στο κέντρο της Αθήνας είχαν δοθεί για σήμερα το απόγευμα, καλέσματα στα Προπύλαια και την Πλατεία Συντάγματος για συγκεντρώσεις από αριστερές οργανώσεις, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους. Υπό τον φόβο εντάσεων και επεισοδίων, όμως μπήκε μπλόκο στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, καθώς με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών, από σήμερα τις 06:00 το πρωί έως και τις 24:00 το βράδυ, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού, τα δύο σημεία που είναι προγραμματισμένες οι συναντήσεις για την EuroMed9.

"Πονοκέφαλο" προκαλούν στην αστυνομία και οι εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, και περίπου τις ίδιες ώρες με τις εργασίες της EuroMed9 και της Συνόδου του ΝΑΤΟ, είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Και εκεί, με βάση τον σχεδιασμό αναμένεται να διατεθεί σημαντικός αριθμός αστυνομικών.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφέρεται ότι με αποφάσεις του διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις κάτωθι περιοχές:

Α. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας και Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαγγελθείσα συνάθροιση στις 19:00 σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην διάσκεψη από διάφορους φορείς /οργανώσεις.

Β. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).






Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια