Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάτη αντιεμβολιαστών: "Τιμοκατάλογος" μέσω διαδικτύου και fake news - Θα πάνε στη δικαιοσύνη, λέει ο Θεοδωρικάκος


Επιτήδειοι έχουν εισβάλει σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών, πουλώντας δήθεν "όπλα" εναντίον του κράτους, δημόσιων υπαλλήλων και υγειονομικών προτείνοντας και προτρέποντας σε μηνύσεις, διώξεις, ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές.

Αυτή η φάμπρικα έχει πάρει διαστάσεις, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να θέλει να βάλει φρένο στο φαινόμενο, δίνοντας εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε αυτές τις πράξεις.

Έρευνα για τους... Αυτόχθονες

Ήδη τις πρώτες 5 ώρες διαδικτυακής έρευνας έχουν εντοπιστεί 9 ιστοσελίδες και προφίλ… ανυπακοής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως 2 φόρουμ έχουν κεντρίσει περισσότερο το αστυνομικό ενδιαφέρον, καθώς είναι αυτά που ουσιαστικά πωλούν έναντι αμοιβής αυτά τα νομικά όπλα.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία "βιομηχανία" απάτης με μηνύσεις και αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των διαχειριστών και αυτών που την έχουν στήσει

Έχουν εντοπίσει στοιχεία σε αυτά τα ιστολόγια που εμφανίζουν κάτι που μοιάζει με "Τιμοκατάλογο" ψευδών νομικών συμβουλών.

Τα αδικήματα που διαπράττουν είναι δυσφήμιση-διέγερση σε ανυπακοή, που μπορεί να είναι πλημμελήματα, αλλά εντασσόμενα στο νόμο για την διασπορά του κορονοϊού, οι Εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται να αξιολογήσουν ποινικά της υποθέσεις ασκώντας ακόμη και διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Να δουν δηλαδή τι γράφουν, πώς υποκινούν, πόσο επικίνδυνοι είναι για την δημόσια υγεία και οι συνέπειες των πράξεών τους.

Την Δευτέρα, τα στοιχεία που θα συλλέξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς για την αξιολόγησή τους.

Οι "όροι Σύμβασης" με τους οποίους μοιράζουν πρόστιμα οι "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς"

Θεοδωρικάκος: Θα πάνε στη δικαιοσύνη

Για την απόφαση του να παρέμβει ώστε να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδουν μέσω του διαδικτύου επιτήδειοι μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωση του στην εκπομπή "Καλήμερα", ο υπουργός τόνισε ότι "δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία" και υπογράμμισε ότι όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη".

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι πολίτες συνδράμουν το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.

Αναλυτικά η δήλωση:

"Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος. Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων".

 








Παναγιώτης Σπυρόπουλος
https://www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια