Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eπεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Απίστευτο είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για τρίτη συνεχή ημέρα έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων επιδίδεται εδώ και τουλάχιστον μισή ώρα σε επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, με την Αστυνομία να είναι μέχρι στιγμής άφαντη!

Τα άτομα, φορώντας κουκούλες, έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το σχολείο. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τη “βροχή” των αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον ένα όχημα δημοσιογράφου, ενώ φέρονται να τραμπούκισαν δημοσιογράφο, η οποία κατέγραφε το περιστατικό.

 

Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έχουν “βάλει στο μάτι” τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ, η απουσία της ΕΛ.ΑΣ. εκκωφαντική.

 

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι καλούν συνεχώς στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, χωρίς καν να παίρνουν απάντηση.

 

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει την εμφάνισή της με ένα περιπολικό και μία ομάδα Ζ, οι οποίοι αμέσως μετά τη σήμανση του χώρου, απέκλεισαν την κυκλοφορία στο δρόμο και στη συνέχεια αποχώρησαν!! Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν φτάσει στο σημείο δυνάμεις καταστολής.

 

Ρωτήθηκαν μάλιστα από δημοσιογράφους γιατί απομακρύνονται από το σημείο και η απάντηση, η οποία φέρεται να έδωσαν ήταν “δεν ξέρουμε, να τρέξουμε απλά όσο πιο γρήγορα μπορούμε, όπου βρούμε”.

 


Νωρίτερα, η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που “πήρε στο κυνήγι” τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε.

 

Τις προηγούμενες ώρες διακινήθηκε η πληροφορία πως αναμενόταν στο σχολείο εξωσχολικά άτομα και συλλογικότητες, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έγινε.

grtimes.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια