Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eνωμένοι Αστυνομικοί: Τα μόνιμα προβλήματα της περιφέρειας λύνονται με μεταθέσεις και όχι με προσωρινές αποσπάσεις


''Το αρχηγείο με την σημερινή του απόφαση μας έδειξε ότι προτιμάει την προσωρινή λύση των αποσπάσεων, όπου υπάρχει ταυτόχρονα και τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, παρά την μόνιμη λύση των κατά τόπους προβλημάτων με μεταθέσεις'' επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι Ενωμένοι Αστυνομικοί.

 

Οι δηλώσεις του νέου Υπουργού για την εγκληματικότητα όπου το 70% αυτής αφορά την Αττική , η έγκριση προσλήψεων συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου για τα αεροδρόμια σε ολόκληρη την χώρα και οι προσλήψεις ειδικών φρουρών για μια πανεπιστημιακή αστυνομία που θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας αφού κανείς δεν ξέρει τελικά τι θα ισχύσει , έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα των έκτακτων μεταθέσεων με εξαιρετικά χαμηλούς αριθμούς έκτακτων μεταθέσεων για ολόκληρη την περιφέρεια.

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον τεράστιο φόρτο εργασίας της Αττικής καθώς και τους δείκτες εγκληματικότητας, πλην όμως αυτό μου μάλλον δεν μπορούν να αντιληφθούν είναι ότι όλες οι υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις έχουν γερασμένο προσωπικό.

 

Η αλλαγή στο ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την μηδαμινή ενίσχυση της περιφέρειας τα τελευταία έτη με νεαρούς αστυνομικούς και οι ελάχιστες εισαγωγές στις σχολές αστυνομίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων, έχουν προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα και τον εγκλωβισμό χιλιάδων συναδέλφων μας που πλέον για να πάνε στον τόπο μεταθέσεων και να φτιάξουν και την ζωή τους θέλουν πάνω από 10-15 έτη.

 

Δεν μπορεί να βγαίνουν μηδενικές μεταθέσεις την ώρα και την στιγμή που πάνω από 10 περιοχές ανά την Ελλάδα ενισχύονται με το προσωρινό μέτρο των αποσπάσεων.

 

Το αρχηγείο με την σημερινή του απόφαση μας έδειξε ότι προτιμάει την προσωρινή λύση των αποσπάσεων, όπου υπάρχει ταυτόχρονα και τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, παρά την μόνιμη λύση των κατά τόπους προβλημάτων με μεταθέσεις.

 

Αν δεν σταματήσει αυτή η επιφανειακή προσέγγιση με προσωρινές λύσεις και δεν αντιληφθεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία την αναγκαιότητα πρόσληψης νέων αστυνομικών μέσω πανελληνίων και την ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφέρειας με μικρούς ηλικιακά αστυνομικούς, θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις με τεράστιο αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

enapolice.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Συγχαρητήρια πολύ σωστή προσέγγιση στο πρόβλημα των μεταθέσεων.