Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δωδεκάνησα: Απίστευτη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας – Βίαζε και απειλούσε να σκοτώσει στο ξύλο τη γυναίκα του


Δεν χωρά ανθρώπου νους τα όσα είχε ζήσει μια γυναίκα από τον σύζυγό της. Η φρικιαστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έχει συνταράξει νησί των Δωδεκανήσων και στις 11 Οκτωβρίου, ο 57χρονος κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου.

Ο 57χρονος, κάτοικος νησιού των βόρειων Δωδεκανήσων, χτυπούσε ανελέητα τη γυναίκα του, την απειλούσε ότι θα τη σκότωνε στο ξύλο, ήθελε να την αναγκάσει να κάνει σεξ με το ροντβάιλέρ του και αυτά είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που κατήγγειλε το θύμα.

Η γυναίκα, στην καταγγελία της, ανέφερε πως εγκατέλειψε το σπίτι της και πήρε μαζί της τα παιδιά της για να γλιτώσει από την κακοποίηση.

Ο 57χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατακράτηση.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δυο φορές το μήνα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η γυναίκα ήταν 18 ετών όταν γνώρισε τον σύζυγό της. Άρχισαν να συζούν από το 2001 και το 2014 παντρεύτηκαν και στη συνέχεια απέκτησαν δυο παιδιά. Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, ο κατηγορούμενος διατηρούσε ερωτικές σχέσεις και η γυναίκα έκανε κι εκείνη εξωσυζυγική σχέση, η οποία διήρκεσε 1,5 μήνα.

Επειδή είχε τύψεις, αποφάσισε να πει στον σύζυγό της την αλήθεια. Η αποκάλυψη άλλαξε τη συμπεριφορά του άνδρα και από το 2009 και μετά, ο κατηγορούμενος άρχισε να γίνεται βίαιος, ασκώντας συστηματικά ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία στη γυναίκα του.

Φέρεται, συγκεκριμένα, να τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι, να τη δάγκωνε και να την κλείδωνε στοπ σπίτι τους, θέτοντάς την συνέχεια υπό περιορισμό. Για να την τιμωρήσει επειδή είχε παράλληλη σχέση, σύμφωνα με την καταγγελία, επιχειρούσε επανειλημμένως να την εξαναγκάσει να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε σεξουαλικές πράξεις με το σκύλο του, ράτσας ροντβάιλερ, αλλά δεν τα κατάφερε χάρη στη σθεναρή αντίσταση του θύματος.

Αλλά όσο η γυναίκα αντιστεκόταν, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, τόσο εκείνος τη χτυπούσε με σφοδρότητα λέγοντάς της «με τον άλλον τα έκανες, τώρα δεν σου αρέσει», «ο σκύλος είναι καλύτερος από τον νεαρό με τον οποίο είχες έρθει σε ερωτική επαφή».

Και η σοκαριστική περιγραφή συνεχίζεται με περιστατικό μια μέρα που το ζευγάρι επέστρεψε από τον πνευματικό του, όπου πήγε για να εξομολογηθεί. Μόλις η καταγγέλλουσα ξεκίνησε να καπνίζει, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε με γροθιά και να την έπιασε με βιαιότητα από τον λαιμό.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο αδελφός του, ο οποίος μπήκε ανάμεσά τους και σταμάτησε ανάμεσα στο ζευγάρι τον απέτρεψε από το να χτυπήσει τη γυναίκα. Κατάφερε να το σταματήσει αλλά ο κατηγορούμενος στη συνέχεια τον έδιωξε από το ισόγειο του σπιτιού και εν συνεχεία απειλούσε συστηματικά τη σύζυγό του ότι θα έρθει μία ημέρα, κρατώντας ένα ξύλο, και θα την σκοτώσει, καθότι έφυγε οριστικά ο «προστάτης» της.

Έτσι, τον Απρίλιο του 2017 η γυναίκα έφυγε από το σπίτι μαζί με τα δυο παιδιά της. εγκατέλειψε την συζυγική στέγη παίρνοντας μαζί της τα ανήλικα παιδιά τους.

Η απολογία: Όλα στη φαντασία της

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στον ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πάντα και ισχυρίστηκε ότι δεν χτυπούσε τη γυναίκα του όσο ζούσαν μαζί.

Παραδέχτηκε ότι μία φορά μόνο τη χτύπησε στο πρόσωπο, όταν του αποκάλυψε την σχέση της με τον νεαρό άνδρα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν τη χτύπησε όταν αθέτησε τη συμφωνία της να μην καπνίζει, ότι ποτέ την απείλησε όταν έφυγε ο αδελφός του από το ισόγειο του διαμερίσματος όπου διέμενε ότι δεν θα υπήρχε κάποιος να την προστατεύσει, ότι ποτέ την απείλησε ότι θα φέρει ξύλο για να την σκοτώσει, ότι τα περιστατικά με το σκύλο ουδέποτε έγιναν αλλά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας της προκειμένου να ασκήσει πίεση για την έκδοση διαζυγίου.

Η σε βάρος του κατηγορούμενου ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου μετά την υποβολή εκθέσεως της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ροδόπης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Κω.

 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια