Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σοκάρουν νέα στοιχεία για τον δράστη - Ξυλοδαρμοί και απειλές με όπλο


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Ρόδο και το παρελθόν του 40χρονου, ο οποίος δολοφόνησε την 31χρονη πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο γυναικοκτόνος είχε αφήσει σημείωμα πριν αυτοκτονήσει στο οποίο ανέφερε πως η ζωή του «δεν είχε νόημα» χωρίς εκείνη.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική της Ρόδου» ο 40χρονος δράστης και μετέπειτα αυτόχειρας, δεν ήταν ένα άτομο που δεν κινούσε τις υποψίες, καθώς είχε δείξει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια προηγούμενων σχέσεων που είχε συνάψει με άλλες γυναίκες. 

Πιο συγκεκριμένα, πρώην σύζυγός του, η οποία κινήθηκε δικαστικά για να επιβληθούν στον 40χρονο περιοριστικά μέτρα, τον κατηγορεί για ξυλοδαρμούς, προσβολή της προσωπικότητάς της, ακόμα και για απειλές με όπλο. Παράλληλα μία ακόμα γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση τον κατηγορεί για «κρυφές κάμερες» και παρακολουθήσεις.

Σωματικές βλάβες και κρυφή κάμερα 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη μάλιστα επί τέσσερις μήνες υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Περιοριστικά μέτρα από την πρώην σύζυγό του 

Επιθετική ήταν η συμπεριφορά του δράση και στην πρώην σύζυγό του στην οποία είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα,  όντας σε διάσταση μαζί του,  στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή  της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Όταν τσακωνόντουσαν τη χτυπούσε και έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του 

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και τη χτυπούσε, προσπαθούσε να τη μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δε συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

Συγκλονίζουν η γονείς της εκπαιδευτικού: Δεν την άφηνε μόνη να δει ούτε τηλεόραση

Την ώρα που η τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη  μια νέα τραγική υπόθεση γυναικοκτονίας, από έναν θύτη ο οποίος φαίνεται πως θεωρούσε ότι είχε εξουσία πάνω στην πρώην σύντροφό του  οι γονείς της εκπαιδευτικού συγκλονίζουν για το πώς ζούσε η κόρη τους με τον 40χρονο δράστη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι γονείς αναφέρουν πόσο ζήλευε την κόρη τους ο δράστης. 

«Κάποια στιγμή μου λέει “μαμά θα μείνουμε μαζί, δε θέλω να μπλέξουμε οικογένειες”’. Μου έλεγε “έχω το μεταπτυχιακό, δε θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου”. Ο κύριος τη ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η κ. Κατερίνα.

«Της έλεγε δε θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει» συνεχίζει η μητέρα της.

Όπως ανέφερε, η κόρη της, της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει» είπε.

«Μια μέρα με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω“. Και μετά του λέει “τα είπα και στη μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δε μιλάω δε μιλάω”», εξηγεί η μητέρα της. 

Μεταξύ άλλων, ο δράστης έλεγε στην 31χρονη, «δε θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι». Όπως είπε ούτε εκείνοι μπορούσαν να φανταστούν πού μπορούσε να φτάσει ο δράστης, αλλά ούτε και το θύμα. «Ο άνθρωπος είχε θέμα» λένε και οι δύο μαζί.

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη και συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δε θέλω να βγαίνεις, δε θέλω να πηγαίνεις εκεί» της έλεγε, όπως αναφέρει η μητέρα της.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

«Χώρισα, γλίτωσα» -  Το τελευταίο τηλεφώνημα πριν τη γυναικοκτονία

Τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η κοπέλα στη σχέση της αποκαλύπτει ένα τηλεφώνημα που είχε το βράδυ της Τρίτης με την καλύτερη της φίλη. «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, χώρισα», φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με το Star.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Το έγκλημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 όταν άγνωστος πυροβόλησε 2 φορές και σκότωσε την 30χρονη γυναίκα στη μέση του δρόμου. Το θύμα εκείνη την ώρα επιχειρούσε να βγει από το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Ροδινιού.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Ρόδου που βρίσκονται στο σημείο συνέλεξαν δύο κάλυκες από το κυνηγετικό όπλο με το οποίο τελέσθηκε το φονικό. Κάτοικοι της περιοχής επισήμαναν ότι η άτυχη κοπέλα διέμενε στην παράλληλη οδό και ότι σήμερα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένο δρόμο.

«Χωρίς την καλή μου δεν υπάρχει πια νόημα να ζήσω»

«Χωρίς την καλή μου δεν υπάρχει πια νόημα να ζήσω», φέρεται να έγραφε σε σημείωμα που άφησε πίσω του, ο δράστης της γυναικοκτονίας λίγο πριν δολοφονήσει την εκπαιδευτικό και στη συνέχεια αυτοκτονήσει.

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια