Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προανήγγειλε ο Π. Θεοδωρικάκος


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ο Υπουργός στη συνέντευξή του αναφέρθηκε σε θέματα της πολιτική επικαιρότητας και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Μιλώντας για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό τόνισε: «Στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ από την εποχή που δεν ήταν πρόεδρος της παράταξης, στην πρότασή του για συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες για αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Και η υποστήριξη αυτής της πολιτικής υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι σταθερή επιλογή μου και πεποίθηση ανεξάρτητα από τα αξιώματα».

 

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η συναινετική επιλογή του Πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός μας θέλει ενωμένους σ’ αυτά τα θέματα. Λάθος έκανε και ο συγκεκριμένος ναύαρχος, ο οποίος απεδέχθη την πρόταση και συνέχεια υπαναχώρησε» και ο υπουργός συμπλήρωσε : « Η ελληνική κοινωνία ζητά από το σύνολο του πολιτικού συστήματος ενότητα συνεργασία συναινέσεις όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όταν είναι θέματα στα οποία έχουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές εκεί θα υπάρχει αντιπαράθεση. Για παράδειγμα στην Οικονομία. Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Ν.Δ είναι υπέρ της διαρκούς μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών γιατί θέλουμε να απελευθερώσουμε την οικονομία και την κοινωνία από το βάρος των προηγούμενων 4 χρόνων με την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και για την επιλογή του σ’ αυτό το πόστο αλλά και για τον προκάτοχό του: «Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ενιαία. Δεν είναι διαφορετική. Ασφαλώς κάθε υπουργός βάζει τον δικό του τόνο, αλλά οι βασικές κατευθύνσεις και το βασικό περιεχόμενο είναι σταθερό. Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξουμε την ασφάλεια ως πρώτιστο αγαθό και να κάνουμε τα πάντα για να το προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία παντού και σ’ ολόκληρη τη χώρα και όλους τους πολίτες με απόλυτη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας».

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τις προτεραιότητες του υπουργείου του:

 

- Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και τους νέους ανθρώπους και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά την Αστυνομία, τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε στα περιπολικά.

 

- Ηθική, ψυχική και οργανωτική στήριξη των γυναικών και των ανδρών που υπηρετούν σ’ αυτή την κρίσιμη υπηρεσία του κράτους: «Είμαι εδώ, όχι για να τους υποκαταστήσω. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και θα την κάνει ακόμη καλύτερα στο επόμενο διάστημα» τόνισε ο Υπουργός συμπληρώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν 130 νέα περιπολικά στην Άμεση Δράση της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 

- Για τη θωράκιση των συνόρων ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: « Η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Πρωθυπουργού πέρσι τον Μάρτιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ασύμμετρες απειλές από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση να επαναλάβει το έργο αυτό οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

 

- Για τη ΔΕΘ: «Ενόψει τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ήδη κάνει σύσκεψη με τον Υφυπουργό κύριο Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αξιωματικούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο» τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου:

 

Δημοσιογράφος: Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε εδώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είναι ο κύριος Θεοδωρικάκος, καλημέρα Υπουργέ. Τι κάνετε;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κ. Αυτιά, καλή Κυριακή σε εσάς και τους τηλεθεατές σας.

 

Δημοσιογράφος: Διάβαζα σήμερα στο «Βήμα» και θυμήθηκα εκείνη σας τη δήλωση όταν κάποιος σας είπε πως είναι η σχέση σας με τον κ. Μητσοτάκη και απαντήσατε, τότε στο Υπουργείο Εσωτερικών όταν έγινε η αλλαγή, να ξέρετε πρώτα τι ισχύει και μετά να γράφετε κάτι τέτοιο είχατε πει τότε;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Αυτιά θα σας πω την ουσία του πράγματος.

 

Δημοσιογράφος: Ελάτε. Ελάτε.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προέρχομαι από την κοινωνία και έχω 35 χρόνια ένσημα πολύ σκληρής δουλειάς στη ζωή μου, στήριξα τον Κ. Μητσοτάκη από την εποχή που δεν ήταν καν Πρόεδρος της Ν.Δ., στην πρόταση του για συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες για αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Μου εμπιστεύτηκε στην πρώτη περίοδο τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών, στη συνέχεια ήμουν εκτός Κυβερνήσεως, τώρα ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να με χρεώσει με τα πολύ σημαντικά καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχω μάθει να υπηρετώ απόψεις πολιτικές και ιδέες που είναι χρήσιμες στην κοινωνία. Το μήνυμα προς την κοινωνία είναι ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι.

 

Δημοσιογράφος: Απόλυτα σαφείς.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η πολιτική προστασία σήμερα, η προστασία του πολίτη είναι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ γιατί εάν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Επομένως σηκώνουμε τα μανίκια και επιταχύνουμε τις δράσεις μας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία παράγει ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Δημοσιογράφος: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που λέτε. Έως και αύριο θα είστε και Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής; Πως είναι το καινούργιο του Υπουργείο;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, όχι εδώ μέχρι στιγμής υπάρχει το σύνολο των αρμοδιοτήτων της προστασίας του πολίτη, γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι ο Πρωθυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό επέλεξε και πάρα πολύ σωστά κατά την γνώμη μου να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Υπουργείο το οποίο θα αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών διότι δυστυχώς έχει ενσκήψει και άλλη μία κρίση η κλιματική κρίση με πολύ βαριές επιπτώσεις και επομένως χρειάζεται ένας ξεχωριστός μηχανισμός σε επίπεδο Υπουργείου και μάλιστα έκανε συγκεκριμένη επιλογή ο Πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό.

 

Δημοσιογράφος: Τον κ. Αποστολάκη.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η οποία συμβόλιζε την ανάγκη για συναινέσεις. Δείτε κ. Αυτιά στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής οφείλουμε να είμαστε όλοι απολύτως ενωμένοι επομένως αυτή η συναινετική επιλογή του Πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύω ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση έπρεπε να συμβάλει σε αυτήν τη λύση γιατί ο ελληνικός λαός μας θέλει ενωμένους σε αυτά τα θέματα, έκανε λάθος όπως λάθος έκανε και ο συγκεκριμένος ναύαρχος ο οποίος ενώ απεδέχθη την πρόταση στη συνέχεια υπαναχώρησε. Όμως προχωράμε μπροστά, νομίζω ότι αύριο θα γίνει ανακοίνωση της απόφασης του Πρωθυπουργού για το πρόσωπο που ηγηθεί για την νέα ηγεσία του νέου Υπουργείου που θα περιλαμβάνει τον τομέα της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να έχουμε έναν τέτοιο ξεχωριστό ισχυρό μηχανισμό αντιμετώπισης των καταστροφών. Επί την ευκαιρία θέλω να σας πω γιατί δεν είναι.

 

Δημοσιογράφος: Το πρόσωπο θα είναι. Μισό, μισό δεύτερο και θα το πείτε. Το πρόσωπο το οποίο θα επιλεγεί θα είναι της ιδίας κατευθύνσεως, δηλαδή θα είναι πάλι πρόσωπο πάνω από κόμματα, υπερκομματικό και πρόσωπο το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους χώρους;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το πρόσωπο που θα επιλεγεί προφανώς θα έχει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση. Ήθελα επίσης να υπογραμμίσω ότι η Ελληνική Αστυνομία, η Ελληνική Αστυνομία είναι μία υπηρεσία η οποία ούτος ή άλλως υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πόλίτη και είναι ο πυλώνας αυτού εδώ του Υπουργείου. Καθημερινά τώρα που μιλάμε κ. Αυτιά έχει 800 άνδρες οι οποίοι μετέχουν σε περιπολίες επιφυλακής σε όλη την χώρα για τον κίνδυνο πυρκαγιών και άλλους 600 άνδρες οι οποίοι προστατεύουν την περιουσία των ανθρώπων σε περιοχές που επλήγησαν και καταστράφηκαν σπίτια από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

 

Δημοσιογράφος: Πολύ σωστό. Πείτε μου το πρόσωπο το οποίο θα επιλεγεί θα είναι πολιτικό πρόσωπο ή πρώην στρατιωτικός;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα περιμένετε κ. Αυτιά, θα περιμένετε αύριο να δείτε την απόφαση του Πρωθυπουργού.

 

Δημοσιογράφος: Μπορεί να κάνω λάθος, ότι ο Πρωθυπουργός θα, ακούστε, και ο πατέρας του είπε στον Μίκη Θεοδωράκη σε θέλω Υπουργό επικρατείας και ο Μίκης χωρίς να το σκεφτεί χωρίς να ζητήσει οποιαδήποτε άλλη κομματική έγκριση έγινε Υπουργός Επικρατείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Βουλευτής παράλληλα εικάζω ότι αυτή την φορά θα υπάρξει ένα συνδυασμό πολιτικού προσώπου επιστήμονα και τεχνοκράτη ή στρατιωτικού κάπου εκεί θα κινηθεί, εικάζω, και ξέρω ότι δεν ξέρετε γιατί το έχει επτασφράγιστο μυστικό εικάζω ότι προς τα εκεί θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ακριβώς κινούνταν και ο πατέρας του

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό που μπορώ να σας πω κύριε Αυτιά είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει μία σταθερή πυξίδα να ενώνει τους έλληνες πολίτες όλους ανεξάρτητα οποιεσδήποτε ιδιότητες, να υπερβαίνει παραταξιακές διαχωριστικές γραμμές δεξιάς αριστεράς οι οποίες στις μέρες μας δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα ασφαλώς και υπάρχουν ιδεολογικές και αξιακές τοποθετήσεις αλλά αυτή η παραδοσιακή γραμμή θεωρώ πως έχει ξεθωριάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για την συγκεκριμένη θέση είμαι απόλυτα βεβαίως ότι η επιλογή θα ικανοποιεί κριτήρια όλων των προϋποθέσεων όλων των ικανοτήτων και των διαχειριστικών προδιαγραφών που απαιτεί αυτή η θέση

 

Δημοσιογράφος: Το αντιλαμβάνομαι, άρα έπεσε στα βράχια ο Κύριος Αποστολάκης μόνος του ή τον σπρώξανε;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Απάντησα κ. Αυτιά προηγουμένως θεωρώ ότι η επιλογή της αντιπολίτευσης να τινάξει στον αέρα μια συναινετική επιλογή ήταν πολιτικά λαθεμένη και είναι σε προφανή αντίθεση με το αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας η οποία ζητά από το σύνολο του πολιτικού συστήματος ενότητα, συνεργασία και συναινέσεις, όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όταν είναι θέματα στα οποία έχουμε σημαντικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Εκεί θα υπάρχει αντιπαράθεση για παράδειγμα στον τομέα της οικονομίας γνωρίζετε κύριε Αυτιά ότι αυτή η κυβέρνηση αυτός ο πρωθυπουργός και η ΝΔ είμαστε υπέρ της διαρκούς μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θέλουμε να απελευθερώσουμε την οικονομία και την κοινωνία από το βάρος που είχε πέσει τα προηγούμενα 4 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία είχε αυξήσει πάρα πολύ τους φόρους της μεσαίας τάξης. Αυτή είναι μία διαχωριστική γραμμή η οποία είναι κατανοητό ότι μας χωρίζει αλλά όταν μιλάμε για θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι πιστεύω ότι θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση στο μέλλον να επανεξετάσει την στάση της. Προσωπικά ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κάνω τα πάντα η εφαρμογή του νόμου που είναι αυτονόητη υποχρέωση όχι μόνο του υπουργού του συνόλου των πολιτών να τύχει της συναίνεση και της συνεργασίας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η Ελληνική Αστυνομία θέλουμε να είναι φιλική προς την κοινωνία είναι εδώ για να διασφαλίσει την ασφάλεια που αποτελεί πρώτιστο αγαθό για όλους τους Έλληνες χωρίς καμία εξαίρεση, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και φυσικά είναι και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σε αυτή την υπουργική βάση πιστεύω πως το σύνολο των δυνάμεων της χώρας πιστεύω πως θα πρέπει να στηρίξουν αυτό το έργο για να ξεκαθαρίσω ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είμαι εδώ με την εντολή του Πρωθυπουργού για να στηρίξω ηθικά, ψυχικά πολιτικά οργανωτικά την ΕΛ.ΑΣ. τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν αυτή την κρίσιμη υπηρεσία του κράτους και είμαι εδώ όχι για να τους υποκαταστήσω. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλεία της την κάνει και θα την κάνει ακόμη καλύτερα στο επόμενο διάστημα

 

Δημοσιογράφος: Τα κρατάω όλα αυτά κ. Υπουργέ θα σας ζητήσω κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να τελειώσει θέλω να μου κάνετε μία χάρη να μπείτε σε ένα όχημα της Αστυνομίας, σε ένα αμάξι της Αστυνομίας, το οποίο χρησιμοποιούν οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. πολλά από αυτά θέλουν τέτοιο σέρβις όσο το κόστος του αυτοκινήτου, παμπάλαια, σε πολλά από αυτά δεν κλείνει η πόρτα, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια μέσω του ΕΣΠΑ και έρχονται καινούρια αυτοκίνητα αλλά η άμεση παρέμβαση σας να επιταχυνθεί μέσω του ΕΣΠΑ η χορήγηση και άλλων αυτοκίνητων δηλαδή να φύγουμε από αυτό το πράγμα να ξέρετε ότι στην δημοπρασία αυτά τα αυτοκίνητα βγαίνουν με 700 ευρώ δηλαδή πιο σαράβαλα δεν υπάρχουν κάντε το δεν έχουν αιρκοντίσιον δεν έχουν φρένα δεν έχουν λάστιχα, κάποτε παγαίνανε και κάνανε, και βγαίνουνε με 700 ευρώ στη δημοπρασία κ. Υπουργέ κάντε το ξέρετε γιατί, δεν μπορεί το έγκλημα να τρέχει με Πόρσε και η Αστυνομία να τρέχει με όρσε.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, βρέθηκα δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και Ασπροπύργου. Ξεκίνησα να συζητώ από κοντά και με τους αξιωματικούς, αλλά και τα απλά στελέχη της αστυνομίας, άνδρες και γυναίκες για δω από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση και ποια είναι τα προβλήματα. Μπήκα σε μια κλούβα των ΜΑΤ και κουβέντιασα αρκετή ώρα με αυτά τα παλικάρια τα οποία προστατεύουν την τάξη και τον νόμο στην χώρα όταν χρειάζεται να παρεμβαίνει και συζητώ διαρκώς με τους αστυνομικούς. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρατε και θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπιστούν.

 

Δημοσιογράφος: Προχωρήστε.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θέλω να σας πω για να το γνωρίζουν όλοι. Τον μήνα που πέρασε, δόθηκαν 80 νέα περιπολικά στην Άμεση Δράση, καθώς και 15 οχήματα για μεταφορά ασθενών Covid 19. Επίσης είναι προγραμματισμένο και είμαι σίγουρος ότι με την δουλειά θα το πετύχουμε αυτό, μέχρι το τέλος του χρόνου με χρήματα από αυτό το πρόγραμμα θα διατεθούν 130 νέα περιπολικά για την Άμεση Δράση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Θεσσαλονίκη διότι σε αυτούς τους δύο χώρους υπάρχει και εκδήλωση της μεγαλύτερης εγκληματικότητας. Και γενικότερα θέλω να ξέρετε ότι θα συνεχίσω τις επισκέψεις μου στις υπηρεσίες της αστυνομίας και με έκτακτο τρόπο, όχι μόνο τις προγραμματισμένες, γιατί θέλω να βλέπω πάντοτε από κοντά το τι συμβαίνει, γιατί αν δεν έχει κανείς άμεση επαφή και εικόνα και ορθή αντίληψη της πραγματικότητας δεν μπορεί να συμβάλει. Οι αστυνομικοί να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους, θα τους στηρίξω στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών που πρέπει, στην υλοποίηση των καθηκόντων της δουλειάς τους, πάντοτε στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας.

 

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ η ασφάλεια της γειτονιάς, είναι και ασφάλεια της κοινωνίας. Αυτό είναι το κύτταρο της ζωής, αν ο γείτονας αισθάνεται ασφάλεια, αισθάνεται και ο διπλανός και ούτω καθεξής. Άρα λοιπόν η αστυνόμευση στην γειτονιά, η αστυνόμευση κατά της εγκληματικότητας θα αυξηθεί; Θα αισθανθεί ο ληστής, θα αισθανθεί ο διαρρήκτης ότι εδώ δεν μπορώ να προχωρήσω; Εδώ θα με τσακώσουνε.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται, να βλέπει πιο συχνά την αστυνομία, τον αστυνομικό, είτε στις πεζές περιπολίες είτε τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών παντού, στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, στην Θεσσαλονίκη, σε όλη την Μακεδονία μας, σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης. Και θέλω επίσης δίπλα σε αυτό κύριε Αυτιά να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ελληνική Αστυνομία πέρσι τον Μάρτιο με απόφαση του Πρωθυπουργού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ασύμμετρες απειλές, από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Δεν πρέπει να έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι απολύτως έτοιμη σε απόλυτη εγρήγορση και επαγρύπνηση να επαναλάβει αυτό το έργο οποιαδήποτε χρονική στιγμή αυτό χρειαστεί. Οι Έλληνες πρέπει να νοιώθουν απόλυτη ασφάλεια και απόλυτη σιγουριά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

 

Δημοσιογράφος: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Άρα συνεχίζεται την πολίτική Χρυσοχοΐδη, τι ακριβώς; Και αν ήτανε καλός ο Χρυσοχοΐδης γιατί έφυγε; Για τις φωτιές; Ερώτημα σαφές της κοινωνίας.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: κύριε Αυτιά, η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία. Δεν είναι διαφορετική. Ασφαλώς κάθε Υπουργός βάζει τον δικό του τόνο, αλλά οι βασικές κατευθύνσεις και το βασικό περιεχόμενο είναι σταθερό. Η επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξουμε την ασφάλεια ως πρώτιστο αγαθό και να κάνουμε τα πάντα για να το προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία παντού σε ολόκληρη την χώρα και όλους τους ανθρώπους με απόλυτη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας. Εάν θέλετε κάτι παραπάνω σε ότι αφορά τη δική μου παρουσία σε αυτό το Υπουργείο θα επιμείνω πάρα πολύ στο να ενισχυθεί η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στις γειτονιές, δηλαδή δίπλα στο πάρα πολύ σοβαρό έργο που είχε η Ελληνική Αστυνομία στην τήρηση των μέτρων Covid συμβάλλοντας καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή. Όλο αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα δίπλα σε αυτό θέλουμε να εντείνουμε την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στις γειτονιές. Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το αίσθημα ασφαλείας, το οποίο το προηγούμενο διάστημα μπορεί ύστερα από ορισμένα συγκεκριμένα γεγονότα από εγκλήματα και άλλα να είχε σε ένα βαθμό καμφθεί. Αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε και είμαι σίγουρος σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν όλοι και οι προηγούμενοι υπουργοί, θα πρέπει να βοηθήσουν και ολόκληρη η παράταξή μας θα βοηθήσει και επαναλαμβάνω θα ζητώ διαρκώς τη στήριξη του συνόλου και των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτικών δυνάμεων, γιατί η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες.

 

Δημοσιογράφος: Είστε ενωτικός, έχετε ρίζες αριστερές, ξέρετε την κοινωνία, άρα εγώ δεν πρόκειται να συμπληρώσω τίποτα. Αυτό το σαββατοκύριακο που έρχεται θα περάσετε ένα τεστ. Είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και από ότι είδα ο Σπυρόπουλος είχε ρεπορτάζ χθες το βράδυ. Ετοιμάζεστε να έχετε ένα τέτοιο σχέδιο, ώστε όλα να πάνε καλά στη Θεσσαλονίκη Κύριε Θεοδωρικάκο;

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δοκιμαζόμαστε κάθε μέρα γιατί αυτή η θέση είναι 24ώρου απασχολήσεως και 24ώρου επαγρύπνησης, δεν είναι κάτι το οποίο με δυσχεραίνει γιατί έτσι έχω μάθει από μικρό παιδί. Ενόψει τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ήδη κάνει σύσκεψη με τον εξαίρετο Υφυπουργό κύριο Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αξιωματικούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο. Εντάξει παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας και καταθέτει τον απολογισμό και την πρόταση για το επόμενο χρονικό διάστημα, το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και η κοινωνία έχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον να ακούσει, τι θέσεις, τις προτάσεις, τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Αυτό θα κάνουμε και θα το κάνουμε σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας. Έχουμε μια πανέμορφη πόλη τη Θεσσαλονίκη μας, πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας και νομίζω ότι όλοι θα συμβάλλουν στο να είναι ήρεμα τα πράγματα και πάντως η Ελληνική Αστυνομία όπως κάνει πάντοτε θα κάνει αυτά που πρέπει.









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να κάνετε μια σοβαρή αναδιοργάνωση προς τα επάνω στους μισθούς μας,στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης και στην αναγνώριση ως επικίνδυνης της εργασίας μας κ. Υπουργέ. Εδώ και χρόνια σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι σας αδιαφόρησαν. Και από κοντά με λιβανησυηρια και ευχολόγια οι συνδικαλιστές να σουλατσαρουν στα κανάλια. Μόνο έτσι θα αφήσετε έργο κ θα αισθανθεί ικανοποίηση ο Έλληνας αστυνομικός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλειστε τα ΑΤ ΚΕΠ οπου ειναι παραπανω , δεν μπορει το περιστερι με 200000 κοσμο να βολευετε με ενα ΑΤ και η επαρχια για ιδιο κοσμο να θελει 2-3 και παρπανω . Εκμεταλευτειτε στην συνεχεια τους συναδελφους .
Βγαλτε κοσμοβαπο τα γραφεια αφηστε μονο τους υπηρεσια γραφειου( δυσανολαγα πολλοι) και τους πολιτικους υπαλληλους μα χαρα θα καλυψουν τημ γραμματειακη δουλεια .
Βγαλτε εξω απο τα γραφεια τους νεους κατω τον 45 ετων συναδελφους , πλεον οι Αστυνομικοι μεχρι 60 ετων μενουν εν ενεργεια , βαλτε αυτους υποχρεωτικα στα γραφεια και βγαλτε τους πιο νεους.
Οχι αλλες γυναικες στα γραφεια , πηξαμε στην φυρα.
Βαλτε τελος στην λαιλαιπα των υπηρεσια γραφειου και επανεξεταστε ολους τους παλιοτερους φακελους μεσο του 401 στρατιωτικου νοσοκομειου και μονο, ειναι εξαπατηση πλεονκαιβπροκληση δηθεν κουρασμενοι και αδικημενοι ( λες και οι αλλοι δεν υπηρετούμε στην Αστυνομια) να βγαινουν υπηρεσια γραφειου με κοροιδια ( την ευθυνη την εχουν οι γιατροι στα ΚΥΑ) και με επι πληρωμη συντεταγμενα εγγραφα απο εξωτερικα νοσοκομεια και ιατρους ιδιωτες . Και μολις βγαινουν και σε θεωρουν κοροιδο καθως ουδεμια μειωση εχουν στον μισθο τους και κανουν ολες τις εργασιες αγροτικες , οικοδομικες , κτηνοτροφικες , ποδοσφαιρα , μπασκετ ολα ( οι δηθεν αναπηροι) . Επιτελους δλδη.
Τελος στηριχτε τις υπηρεσιες πρωτης γραμμης , τις ειδικες υπηρεσιες με αυτονομια και εξιδικευσση και δεν ειναι αλλες απο Ασφαλεια , ΟΠΚΕ και Αμεση Δραση αυτες πολεμουν το εγκλημα .
5 πραγματα θελει η Αστυνομια και σε μεγαλο ποσοστο φτιαχτηκε.
Ολοι αυτοι οι παραπανω κηφηνες αν τπυς πειραξετε θα σας παρουν τηλεφωνο και θα αρχισουν οι εκπτωσεις , εκει κολλαει το συστημα μονιμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξανά αναδιοργάνωση;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι πάλι αναδιοργάνωση, έλεος πια,λυπηθείτε μας.