Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

θέμα ημερών η τελική υπογραφή του ΠΔ για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου - Σε έναν μήνα το Συνέδριο τής ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Συνεδρίασε χθες, 29/09/2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα Ημερήσιας Διάταξης τη λήψη σχετικής απόφασης για τη διενέργεια του 31ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου, το οποίο είχε αναβληθεί εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην αρχή της συνεδρίασης είχε ζητήσει να παραστεί για να γνωρίσει και να χαιρετίσει από κοντά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι θα είναι διαρκώς δίπλα στον Αστυνομικό, στηρίζοντάς τον στη δύσκολη δουλειά που κάνει καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας παντού στη χώρα μας. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, συναντήθηκε με την Ομοσπονδία μας, όπου τέθηκαν θέματα και συμμερίστηκε την αγωνία μας δεδομένου ότι υπήρξαν υποσχέσεις χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Αμέσως, ως γνωστόν, έδωσε λύση στην εκκρεμότητα αναφορικά με τη λειτουργία του ΤΑΠΑΣΑ και τη χορήγηση δανείων, ενώ για να μην βραδυπορήσει η πρότασή μας για το βαθμολόγιο, είχε αλλεπάλληλη επικοινωνία με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα που είχε τεθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τη διάθεση της απαιτούμενης επιπλέον δαπάνης. Πλέον, υπάρχει η σχετική απόφαση υπογεγραμμένη από τον κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ προς το ΣτΕ, που ρητά προβλέπει ότι για το επόμενο έτος, η δαπάνη θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ για τα έτη 2023-2026, θα αντλείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος.  Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε επομένως ότι είναι θέμα ημερών η τελική υπογραφή από τον ίδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου. Η ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, αποτελεί ένα βασικό θέμα, όπως τόνισε, που αλλάζει τα δεδομένα επί το θετικότερο αλλά ενισχύει και τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία μας.


 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό διότι από την πρώτη στιγμή επέδειξε απερίφραστο ενδιαφέρον για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και τον αγώνα που έχουμε δώσει προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη σε όλους τους αστυνομικούς. Ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε εντός της προθεσμίας που είχαμε ορίσει, αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη συμβολική μας παρουσία στη ΔΕΘ, και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε να εφαρμοστεί ατόφια η πρότασή μας για το βαθμολόγιο. Θα δουν οι συνάδελφοι τη διαφορά και θα κρίνουν. Όπου, δε, αποδειχθεί ότι υπάρχουν αδικίες, έχουμε τονίσει ότι αυτές πρέπει να διορθωθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τώρα έγινε η αρχή και αυτό δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανένας, ούτε να μειώνει τη σημασία του νέου βαθμολογίου.

Τέλος, κάλεσε τον κ. Υπουργό να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση και άλλων δίκαιων αιτημάτων μας, ώστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα και σε άλλα προβλήματα, που μας απασχολούν, όπως είναι π.χ. τα νυχτερινά, όπου στο παρελθόν υπήρξαν λανθασμένες ρυθμίσεις και οι οποίες πρέπει πλέον να διορθωθούν κ.λπ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στη συνέχεια, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας και ενημέρωση για τις ισχύουσες διατάξεις από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το 31ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2021. Για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του, ορίστηκε Τριμελής επιτροπή, η οποία θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την όλη διαδικασία, καθόσον, για πρώτη φορά τίθεται η δυνατότητα διοργάνωσης τόσο των εργασιών όσο και των αρχαιρεσιών για την εκλογή των οργάνων και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όχι μόνο δια ζώσης, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα.


 

Η λήψη απόφασης ήταν μονόδρομος, όπως εξήγησε ο κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς.

Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα, το αίτημα που υποβλήθηκε στο Δ.Σ. από Μέλη του και αφορά στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους του Ηρακλείου Κρήτης, να εξεταστεί από την ίδια επιτροπή που είχε συσταθεί παλιότερα για την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στις κοινωνίες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπήρχε κάποτε ένας βαθμος που τον σεβόταν ανώτεροι και κατώτεροι.Καταφερε το σωματείο να τον ευτελίζει με αίτηση κάθε αμόρφωτου, λυπάμαι.
*Ανθυπαστυνομος.