Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Η ώρα των απολογιών για τα μέλη της φαμίλιας


Σκληρή «μάχη» αναμένεται να δώσουν σήμερα (αν δεν ζητηθεί και νέα προθεσμία για ορισμένους κατηγορούμενους) οι συνήγοροι υπεράσπισης των εμπλεκομένων στην υπόθεση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων είναι συγγενείς μεταξύ τους. Της σύλληψης διαφεύγει 49χρονος, πρόσωπο γνωστό στις Αρχές και ως όνομα πασίγνωστο στην κοινωνία του Ηρακλείου (και όχι μόνο). Παρ’ όλα αυτά ως κεντρικό πρόσωπο της δικογραφίας δεν φέρεται εκείνος αλλά ο «τζούνιορ», ο 26χρονος γιος του.

Στους συλληφθέντες ήταν επίσης ο 13χρονος γιος του 49χρονου, τον οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρονται να είχαν βάλει στο κόλπο πατέρας και αδερφός, ενώ στα κρατητήρια βρέθηκε και η μητέρα για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας. Η μητέρα αφέθηκε ενώ ο 13χρονος, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, απολογήθηκε την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος, ισχυριζόμενος ότι «ασχολείται με το σχολείο και τα μαθήματα του και όχι με ναρκωτικά».

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι επίσης ξαδέρφια των δύο αδερφών όπως επίσης και ένας 29χρονος κρητικός. Ακόμα έχουν συλληφθεί και τρεις αλλοδαποί που φέρονται ως αγοραστές.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι κάποιοι άλλοι πρόλαβαν να διαφύγουν κατά τη φάση της αστυνομικής εφόδου. Όπως έχει γράψει το Cretalive, τα μέλη της φαμίλιας είχαν δημιουργήσει ένα άβατο, το οποίο δύσκολα μπορούσε να παρεισφρήσει κάποιος χωρίς να τον αντιληφθούν.

«Η εν λόγω περιοχή ελέγχονταν πλήρως από τις οικογένειες αφού ο δρόμος που οδηγούσε έξω από τις οικίες τους ήταν πλήρως ορατός και ελεγχόμενος από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους, η περιοχή όλη ήταν περιφραγμένη με πλέγματα, έχοντας περικλείσει το βουνό ολόκληρο σε μεγάλη ακτίνα από τις οικίες τους, από την εθνική μέχρι την ακτογραμμή, βόρεια του ΒΟΑΚ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Εντός της συγκεκριμένης «προστατευμένης» έκτασης διέμενε και άλλη συγγενική οικογένεια, όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της επιτήρησης του χώρου και των κινήσεων των υπόπτων, αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι μεμπτό από μέρους των μελών της. Πάντως, ένα ζήτημα που φέρεται να απασχολεί σοβαρά την υπεράσπιση είναι πώς, με ποιο τρόπο, αστυνομικοί επιτηρούσαν όλες αυτές τις ημέρες τις κινήσεις των κατηγορουμένων, με βάση πάντα τα όσα επικαλούνται και περιγράφουν στη δικογραφία συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Μία δικογραφία «λιτή» σε περιεχόμενο, θορυβώδης όμως ως προς τις συλλήψεις και τον αντίκτυπο, την οποία θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν, τουλάχιστον ως προς κάποιους κατηγορούμενους, οι συνήγοροι.

α





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια