Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη μη απόσπαση εκπαιδευτικών, που είναι σύζυγοι στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων


Ερώτηση των βουλευτών Δελή, Παπαναστάση και Παφίλη προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα:Μη απόσπαση εκπαιδευτικών, που είναι σύζυγοι στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στο πρόσφατο παρελθόν, έχει αναδείξει το δίκαιο και επιτακτικό αίτημα των οικογενειών στρατιωτικών, για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων, προκειμένου να υπάρξει συνυπηρέτηση των συζύγων στρατιωτικών, που είναι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 4553/2018.

Το ΚΚΕ είχε μάλιστα καταθέσει την Ερώτηση 1311 / 16 Οκτώβρη 2019.

Η κυβέρνηση στην κατατεθείσα ερώτηση,  απάντησε ότι: «Οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποσπώνται κατά προτεραιότητα στο Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Δ.Ε. στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους για ένα διδακτικό έτος».

Ωστόσο, τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση μέσω του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., απέρριψε τις αιτήσεις που αφορούσαν αποσπάσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, με συνέπεια τη δημιουργία σημαντικότατων προβλημάτων, σε οικογένειες των στρατιωτικών αυτής της κατηγορίας, τι στιγμή μάλιστα που ο νόμος 4553/2018 στο άρθρο τρία, αναφέρει ότι: «Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δύνανται να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας».

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απόσπασης εκπαιδευτικών, που είναι σύζυγοι στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια