Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες για ανυπόγραφες διαταγές και “βυζαντινισμό” στην Πυροσβεστική


Μπορεί στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να «πνέει» νέος άνεμος με την έλευση του Ευρωπαίου Χρήστου Στυλιανίδη, ωστόσο στους χαμηλότερους ορόφους καταγγέλλονται πρακτικές από την εποχή του Βυζαντίου.

 

Για «εργασιακό εκφοβισμό» και «διοικητικό σκοταδισμό» της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ).

 

Αφορμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, στάθηκαν τα περιστατικά παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού (mobbing), που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μέλη της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ υπογράμμισαν ότι «ευτυχώς που ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αν και είναι γραμμένος το 1992, προέβλεπε με σχετικό άρθρο την προστασία του προσωπικού». Πριν αλέκτωρ λαλήσει ή καλύτερα πριν… Χαρδαλιάς αποχωρήσει κάποιοι φαίνεται ότι βρήκαν την ευκαιρία για «να συντελεστεί μια φοβική, νευρική, αντιεπαγγελματική και αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον υπηρεσιακή μετακίνηση στελέχους μας και δη του Προέδρου της Ένωσης με τη σύμφωνη γνώμη (;) του έως σήμερα υφιστάμενου κ. Γ.Γ.Π.Π».

 

Ο εν λόγω αξιωματικός, με βαθμό πυραγού και με σπουδές στα νομικά, μετακινήθηκε από την Γ.Γ.Π.Π. στην Π.Υ Κρωπίας. Σε ανακοίνωση της η Ένωση υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους αναχρονιστικές σκοτεινές και προβληματικής ηθικής πρακτικές παραπέμπουν σε διοικητικές διαδικασίες τριτοκοσμικών χωρών». Τέλος, θέλοντας να διώξει κάθε είδους «σκιά», ζητά την «διενέργεια Ε.Δ.Ε από μέρους της νέας μας Πολιτικής Ηγεσίας με στόχο την υποδειγματική τιμωρία κάθε ηθικού αυτουργού και κάθε άμεσου συνεργού σχετικά με την υπόθεση».

 

Τέλος, μια μικρή… λεπτομέρεια που ίσως μπορεί να παίξει τον ρόλο της στο μέλλον, είναι το γεγονός ότι «η έγγραφη Διαταγή του κ. Αρχηγού οφείλει να είναι υπογεγραμμένη προτού εκτελεστεί… Ειδάλλως το μόνο που “εκτελείται” είναι το κοινό αίσθημα δικαίου και η νομιμότητα».

 astinomiko.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια