Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας – «Οι δράστες ήταν έτοιμοι για όλα» – Τα λάθη που τους πρόδωσαν


Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δυο ένοπλων οι οποίοι λήστεψαν τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ληστές ήταν έτοιμοι για όλα, ακόμα και για αιματηρή συμπλοκή. Εισέβαλαν στην τράπεζα φορώντας καθημερινά ρούχα και μάσκες για τον κορωνοϊό, έβγαλαν τα όπλα (ο ένας καλάσνικοφ και ο άλλος πιστόλι) και μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ και να διαφύγουν.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες υπέπεσαν σε λάθη, καθώς δεν έκρυψαν και πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο να ταυτοποιηθεί με βάση τατουάζ που έχει στο αριστερό του χέρι. Ακόμη, τα χέρια τους δεν ήταν καλυμμένα και έτσι άφησαν αποτυπώματά τους και DNA. 

Το προφίλ των δραστών

Όσον αφορά στον πρώτο δράστη με το τατουάζ και το καλάσνικοφ, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 33 ετών, μετρίου αναστήματος, ο οποίος είναι μελαχρινός και γυμνασμένος.

Πρόκειται για ποινικό δραπέτη με σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, είχε επαφές με την ηγετική ομάδα των Πυρήνων της Φωτιάς. Είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού έπειτα από ληστεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός κρατούνταν στις φυλακές Λάρισας, από τις οποίες πήρε άδεια τον Ιούλιο και δεν επέστρεψε ποτέ. Αντίθετα, έναν μήνα μετά, στις 18 Αυγούστου, έκανε ληστεία στη Μεταμόρφωση, όπου είχε πει μάλιστα «είμαι δραπέτης».

Μία εξήγηση που δίνουν οι αστυνομικοί είναι ότι η πολυετής κάθειρξη που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και οι δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για οπλοκατοχή, ληστείες, κατοχή πυρομαχικών, τον έκαναν να αδιαφορεί για την καταγραφή των χαρακτηριστικών του.

Ο άλλος δράστης της ληστείας στη Μητροπόλεως είναι γνωστός ποινικός, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ληστείες.

Οι αρχές εξετάσουν πώς οι δύο ληστές διέφυγαν από το σημείο του εγκλήματος, εκτιμώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν κρησφύγετο στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο οπλισμός των ληστών που έφεραν μαζί τους πέραν του καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP5 και ένα 32άρι περίστροφο.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Εδώ μιλάμε για κράτος παιδική χαρά, δολοφόνοι, ληστές, πρεζέμποροι, βιαστές παίρνουν άδειες και φυσικά δεν γυρίζουν ποτέ πίσω. Πότε θα τιμωρηθεί κάποιος που έδωσε άδεια σε τέτοια άτομα και όταν το σκάσανε κάνανε τα ίδια; Μόνο οι εγκληματίες έχουν δικαιώματα σε αυτή την χώρα, εμείς οι ξενέρωτο''νοικοκυραίοι'' δεν υπάρχουμε για το κράτος.