Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένστολη διαμαρτυρία στην Ήπειρο - Κάλεσμα από την ΕΑΚΠ


 Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για την ένστολη διαμαρτυρία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου, καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, να δώσουν μαζικά το παρόν στην ένστολη κινητοποίηση την Κυριακή 26 του Σεπτέμβρη, για να απαιτήσουμε:

             Κρατική ενίσχυση με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα που απαιτείται, για να αναβαθμιστούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, η Δασική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αντιπυρική θωράκιση στην περιφέρειά μας και σε όλη τη χώρα, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, ανθρώπινες απώλειες και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο.

             Κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

             Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και κάλυψη των           ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών,   Σταθμών και Κλιμακίων.

             Κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθη-καν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις και από την περιφέρεια μας.

             Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

             Πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην        Εργασία.

             Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια           Κυριακών και Αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

Επειδή όλοι εμείς οι πυροσβέστες, έχουμε βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα 2 χρόνια περί-που μετά την εφαρμογή του νόμου 4662:

             Με την επιβολή του ξεσπιτώματος με τις μεταθέσεις, με τις συνεχείς επιφυλακές, με την συ-νεχή απλήρωτη υπερεργασία που αυξήθηκε στον μέγιστο βαθμό.

             Τις μεγάλες ελλείψεις στην πυροπροστασία που υπάρχουν και στην περιοχή μας και που           διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο.

             Την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού που αποδείχτηκε πιο έντονα στην πρά-ξη το φετινό καλοκαίρι, με τα εκατομμύρια καμένα στρέμματα καμένων δασών και καλλιεργειών και τους κατεστραμμένους συμπολίτες μας εξαιτίας των πυρκαγιών.

Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η εφαρμογή των πολιτικών των κυβερνήσεων δεν γίνεται με επίκε-ντρο την ασφάλεια του λαού από πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές, αλλά με κριτήριο πόσα λιγότερα χρήματα θα διαθέσει το κράτος και κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πυρασφάλειας ( διάθεση πυροσβεστών σε ιδιωτικά αεροδρό-μια και οδικούς άξονες ), αλλά και την εμπορευματοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσε-ων, ακόμα και μέσω της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων.

Για την κατάσταση αυτή που βιώνει η χώρα μας με τις μεγάλες καταστροφές χειμώνα καλοκαίρι, έχουν μεγάλες ευθύνες οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται διαχρονικά. Μεγάλες ευθύνες έχουν επίσης και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της πανελλήνιας ομοσπονδίας των πυροσβεστών            ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), των πρωτοβάθμιων σωματείων και του σωματείου της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου, γιατί έβα-λαν πλάτη και χειροκρότησαν τον νόμο 4662/2020 που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο και την υπηρεσία μας και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας. Οι ίδιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, πρότειναν στις κυβερνήσεις να ξεσπιτώνονται με μετάθεση οι πυροσβέστες και να διαλυθεί ο      οικογενειακός τους προγραμματισμός προκειμένου να « μπαλώνουν » ελλείψεις νησιώτικων και άλ-λων απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την χώρα και συνέβαλλαν στην ακόμα μεγαλύτερη                αποδυνάμωση αρκετών περιφερειών, αλλά και της Ηπείρου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ε.Α.Κ.Π. έχει καταδικάσει και έχει καταγγείλει τις πολιτι-κές και τις πρακτικές αυτές και μαζί με πυροσβέστες από διάφορές περιοχές της χώρας έδωσε τον αγώνα με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην Βουλή και στο Υπουργείο, για να μην ψηφιστεί ο νόμος 4662/2020.

Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες από όλη αυτή την κατάσταση, να βγάλουν συμπεράσματα και από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και από την στάση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.

« ΛΥΣΗ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ » στα προβλήματα, δεν πρόκειται να υπάρξει.

Οι νόμοι που υποβαθμίζουν συνεχώς την εργασία μας και την ίδια μας την ζωή,

ΟΥΤΕ « ΜΕΡΕΜΕΤΙΖΟΝΤΑΙ » ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ

Αυτό που θα κρίνει και που θα καθορίσει το πως θα δώσουμε λύση στα προβλήματα, πως θα βελ-τιώσουμε τις συνθήκες στην εργασία μας και πως θα καλυτερέψουμε την ζωή μας, είναι η συμμετοχή του καθενός από εμάς στους αγώνες που θα οργανωθούν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήμα-τα μας. Η Ε.Α.Κ.Π. θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να γίνουν πράξη οι αγωνιστικές διεκδική-σεις των πυροσβεστών.

Με τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που θα αναλυθούν εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες, καλούμε τους συναδέλφους πυροσβέστες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργα-νώνει το σωματείο πυροσβεστών ( Ε.Υ.Π.Σ. ) Ηπείρου στις 26 του Σεπτέμβρη. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια