Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Η Αστυφυλάκων υπέρ-διετούς φοίτησης...όλη η αλήθεια...


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε με την αναβάθμιση όπως λένε της Σχολής Αστυφυλάκων...

 

Για την Σχολή Αστυφυλάκων ίσχυε από το 2012 ο νόμος 4058/Φεκ63/Α/22-3-2012 που στο άρθρο 25 παράγραφος 4 αναφέρει ότι η Σχολή Αστυφυλάκων καθώς και το ΤΕΜΑ ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή ότι λέει και το καινούργιο Προεδρικό Διάταγμα, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!

Η διαφορά είναι ότι τώρα μπαίνουν και οι τυπικοί κανόνες για αυτό, που είναι η αύξηση του χρόνου φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων, κάτι που όφειλε η Πολιτεία να διορθώσει, διότι έτσι και αλλιώς ο Νόμος ήταν σαφής «η Αστυφυλάκων ανήκε στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Μέχρι τώρα  πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω του Νόμου,  όπως ίσχυε δέχονταν το πτυχίο και όλες τις ευεργετικές διατάξεις. Από εδώ και πέρα όμως θα πρέπει να έχεις καταταγεί στη Σχολή Αστυφυλάκων από τη δημοσίευση του Νόμου και μετά, για να ισχύει ότι ανήκεις στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όποτε έτσι να δέχονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το πτυχίο σου ως ανώτερης βαθμίδας, εκτός βέβαια αν ισχύσει αυτό που αναφέρουν κάποιοι για σεμινάρια, για τα οποία όπως λένε θα ενημερωθούμε μελλοντικά...

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα φυσικά , δεν δίνει σε κανένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα  περιθώριο να αμφισβητήσει αυτό που ήδη ίσχυε ,όμως πλέον δεν ισχύει για όλους παρά μόνο για όσους  από εδώ και πέρα φοιτούν στην Σχολή Αστυφυλάκων… Και ο νοών νοείτο…

Δηλαδή στην ουσία, αντί να βάλουν ως προτεραιότητα τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά αιτήματα μας, έβαλαν ένα αίτημα που δεν στοιχίζει στην Πολιτεία ούτε ένα ευρώ για να το πραγματοποιήσει,

τουναντίον μάλιστα ήταν θέμα της ίδιας της Πολιτείας να εναρμονίσει το χρόνο φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων με το Νόμο που ήδη ίσχυε, αλλά το χειρότερο είναι ότι πλέον της δίνει το επιχείρημα «αυτό ζητήσατε αυτό κάναμε».

Τώρα σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο και όπως είχε διατυπωθεί τότε από συνδικαλιστές που έβλεπαν “ΜΠΡΟΣΤΑ” περιλάμβανε όλους τους συναδέλφους που εισήλθαν ή που θα εισέρχονταν στις σχολές της Αστυνομίας!

Είναι κακό που έγινε ΠΔ με αύξηση του χρόνου φοίτησης;

Όχι είναι καλό, αν το δούμε από την τυπική του πλευρά, αλλά αδιάφορο για όσους υπηρετούν ήδη στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι και απ’ όσο φαίνεται, μάλλον χάνουν και το προνόμια μεταγραφής που τους έδινε ο Νόμος όπως ίσχυε.

Άλλωστε για το λόγο αυτό στο καινούργιο Π.Δ.  αναφέρεται ακριβώς η φράση «σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις», όμως πλέον με αυξημένο χρόνο φοίτησης.

Με απλά λόγια ο Συνδικαλιστής θα πρέπει να αντιλαμβάνεται, να αναλύει, να αιτείται και να πετυχαίνει πράγματα ουσίας για όλους με άμεσο όφελος, κυρίως οικονομικό, αλλά και να φροντίζει για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων του προσωπικού που εκπροσωπεί.

Δυστυχώς το επιχείρημα είναι πλέον ότι η Αστυφυλάκων  υπέρ διετούς φοίτησης δεν επαρκεί για την οικονομική μας άνοδο, αλλά ούτε για την παύση της καθημερινής καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας (Ρεπό, ωράριο εργασίας, πάρεργα, μέτρα και σωματική εξουθένωση).

Όμως είναι πλέον αλήθεια, το όνειρο έγινε πραγματικότητα: “η Αστυφυλάκων είναι υπέρ διετούς φοίτησης”!

Τώρα το αφήγημα «δεν έχει άμεσο όφελος αλλά μελλοντικό», το οποίο χρησιμοποιούν τόσο τώρα, αλλά και για το βαθμολόγιο- κοροϊδολόγιο, είναι μια ανοησία που μόνο αυτοί μπορούν να αντιληφθούν και να αποκωδικοποιήσουν ή που χρησιμοποιούν έντεχνα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το πόσο ανούσια είναι αυτά που αιτούνται και διεκδικούν για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ζητήματα που σύμφωνα με τον νόμο που ήδη ίσχυε η πολιτεία όφειλε να διορθώσει.

Εμείς είμασταν αυτοί που το 2012, μετά από πιέσεις περάσαμε την τροπολογία στον νόμο ότι η Σχολή Αστυφυλάκων καθώς και των ΤΕΜΑ ανήκουν στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και αυτοί ακολούθησαν για να πιέσουν για την εναρμόνιση του ΠΔ με τον νόμο, δηλαδή για το αυτονόητο.

Εμείς πρώτοι καταθέσαμε πρόταση για βαθμολόγιο 7 βαθμών και κατόπιν αυτοί το έκτρωμα του κοροϊδολογίου.

Εμείς πετύχαμε την διατήρηση του επιδόματος του ΤΕΕΜ με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά και την επαναφορά του επιδόματος της ΕΚΑΜ και αυτοί κατόπιν προσπάθησαν να τα καπηλευτούν.

Εμείς με συναντήσεις και παρεμβάσεις πετύχαμε την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτοί κατόπιν προσπάθησαν να προσεταιριστούν.

Εμείς πρώτοι καταθέσαμε εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και αυτοί επιτέλους ξύπνησαν.

Ότι εμείς ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ήρθαν αυτοί να το κάψουν.

Θα τους αφήσετε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να καπηλεύονται οτιδήποτε γίνεται, ενώ από την άλλη ρίχνουν τις ευθύνες σε όλα αυτά που χάνονται στους άλλους; Είναι ανίκανοι και το έχουν αποδείξει! Επτά χρόνια καταστροφής μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδύνου, νυχτερινά, θεσμικό Βατερλό και καθημερινές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Έλληνα αστυνομικού.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια