Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Θεσσαλονίκης: Διαχωρισμός του αστυνομικού προσωπικού με κριτήριο τον εμβολιασμό


Έγγραφο της Ένωσης προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με κοινοποίηση στους Αστυνομικούς Διευθυντές ΓΑΔΘ για τον διαχωρισμό των Αστυνομικών κατά την εκτέλεση υπηρεσίας με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό ή όχι αυτών.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Γενικέ,

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε ότι η επιλογή του αστυνομικού προσωπικού που θα απασχοληθεί εντός των χώρων της, θα αποτελείται αποκλειστικά από εμβολιασμένους συναδέλφους.

Στο βαθμό που γνωρίζουμε, ο προαναφερόμενος διαχωρισμός δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και δεν υπάρχει κάποια εσωτερική διαταγή που να τον υπαγορεύει. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η απόφαση αυτή προκαλεί προστριβές στο προσωπικό, παρακαλούμε να παρέμβετε ώστε να ερευνηθεί από που προκύπτει η άνωθεν εντολή, βάσει ποιας νομοθεσίας, κι εν συνεχεία να δοθούν οι κατάλληλες κατευθυντήριες στους διοικούντες για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ωστόσο, το προαναφερόμενο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Όπως έχουμε ενημερωθεί, το τελευταίο διάστημα, αρκετοί Διοικητές Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και διαθέτουν συναδέλφους σε συγκεκριμένες υπηρεσίες με μοναδικό κριτήριο, αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Για να σκιαγραφήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, θα σας απαριθμήσουμε τα σημαντικότερα υπηρεσιακά παράδοξα που γνωστοποιήθηκαν στην Ένωσή μας:

1)  Χωρίς καμία εγγραφή διαταγή, συνάδελφοι ερωτούνται αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, και σε θετική απόκριση, επιλέγονται να πραγματοποιήσουν μεταγωγές κρατουμένων, και δη νοσούντων από τον κορονοϊό.

2)  Σε διμοιρίες της ΔΑΕΘ όπου ανεμβολίαστοι συνάδελφοι νόσησαν από κορονοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα, η αναπλήρωσή τους έγινε αποκλειστικά από εμβολιασμένους συναδέλφους άλλων διμοιριών.

3)  Σε αρκετές περιπτώσεις, συνάδελφοι που εκτελούσαν υπηρεσία από κοινού και ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από την Υπηρεσία. Οι μεν ανεμβολίαστοι ενημερώθηκαν για την ύπαρξη κρούσματος και υποβλήθηκαν σε μοριακό ή rapid test, οι δε εμβολιασμένοι, για ανεξήγητο λόγο, ουδέποτε ενημερώθηκαν και συνέχισαν να προσέρχονται στην υπηρεσία χωρίς κανένα έλεγχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι εξ αυτών να προσβληθούν από τον ιό και να το αντιληφθούν καθυστερημένα. Καθόσον, η ιατρική κοινότητα διαμηνύει ότι και οι εμβολιασμένοι προσβάλλονται και νοσούν από τον ιό, με ποια λογική δεν υπάρχει η ανάλογη μέριμνα γι’ αυτούς;

4)  Πολλοί Αστυνομικοί Διευθυντές που ορίζονται ως επικεφαλής σε μέτρα τάξης σε γήπεδα, τοποθετούν εντός του αγωνιστικού χώρου αποκλειστικά τους εμβολιασμένους συναδέλφους.

Επειδή η υγεία των συναδέλφων μας δεν επιδέχεται πειραματισμούς, πρέπει άμεσα να πάψει ο διαχωρισμός τους και η μονόπλευρη ευαισθησία της Υπηρεσίας στη διαχείριση των κρουσμάτων. Είτε κάποιος συνάδελφος έχει εμβολιαστεί είτε όχι, η Υπηρεσία οφείλει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων των Αστυνομικών και την αποφυγή νέων κρουσμάτων.

Επιπλέον, η επιλεκτική μεταχείριση του προσωπικού και οι διχαστικές αποφάσεις ορισμένων Διοικητών, θα μετατρέψουν τις Υπηρεσίες σε πεδία μάχης, καθώς ήδη προκαλούνται εντάσεις και δυσαρέσκεια μεταξύ των συναδέλφων.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να αποτυπωθεί εγγράφως η ανάγκη ίσης αντιμετώπισης των συναδέλφων, εμβολιασμένων και μη, τόσο για την προστασία της υγείας τους, όσο και για την εκτέλεση κάθε υπηρεσιακής αρμοδιότητας από όλους τους Αστυνομικούς ανεξαιρέτως. Μόνο έτσι, θα διατηρήσουμε την ενότητα εντός του Σώματος, και θα θωρακίσουμε την Υπηρεσία και την κοινωνία από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

  

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

       

                       

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν δεν εμβολιαστούμε όλοι βλέπω οι ανεμβολιαστοι να περνάνε Ζωάρα υπηρεσιακά. Δεν θα κάνουν τίποτα με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν από τον υιό. Υποχρεωτικός λοιπόν εμβολιασμος να τελειώνουμε με τους λουφαδόρους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας έστειλαν πέρυσι στα νησιά στο πικ του προσφυγικού με τα γνωστά επακόλουθα,και του πρώτου κύματος της επιδημίας.
Μετά δεν μπορούσαμε να φύγουμε από εκεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Ήδη από τότε διαφαινόταν τι μέλι γενέσθαιΑνεμβολιαστοι και εμβολιασμενοι μαζί στις αποσπάσεις χωρίς κανένα έλεγχο πουθενά.
Λες και εμείς δεν μεταφέραμε ή δεν κολλουσαμε τον ιό.
Στις άδειες ειδικού σκοπού, πρώτοι οι ανεμβολιαστοι ως υψηλού κινδύνου -και καλά-
Φτάσαμε στο σήμερα ετοιμασίες Δ.Ε.Θ
Όλες οι γραμματείες ξέρουν ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι.
Και Ω του θαύματος
Οι περισσότεροι που ξέρω στην Δ.Ε.Θ (αν όχι όλοι)είναι εμβολιασμενοι.
Και τον προηγούμενο καιρό μέσα καλοκαιριού με παιδί που κόλλησε τον ιό , πήγαινα κανονικά στην υπηρεσία ( αφού έκανα ότι είπε ο εοδυ, ραπίντ τεστ κλπ)
Αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο και άδεια ειδικού σκοπού θα ειχα και καραντίνα και ξάπλα και ξύσιμο.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Τα υπόλοιπα είναι να είχα ε να λέγαμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ορίστε, άρχισε να καταρρέει η αλληλεγγύη. Τι σε κάνει συνάδελφε να πιστεύεις ότι είμαι λουφαδόρος, εγώ που σέβομαι την απόφαση σου να εμβολιαστείς, εγώ που θα πληρώνω ένα ραπίντ (για αρχή) την εβδομάδα, εγώ που στο τέλος θα βγω σε αναστολή άνευ αποδοχών;
Έχουμε ελευθερία και δημοκρατία ή μόνο στα λόγια; Συνάδελφοι στηρίξτε τη μη υποχρεωτικότητα. Σήμερα αυτό, αύριο τι θα μας ζητήσουν;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν αστυνομικός που ορκίστηκεςστο σύνταγμα, οφείλεις να το υπηρετείς πιστά.
Άσχετα αν συμφωνείς η οχι με κάποια πράγματα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και εγώ σέβομαι την απόφασή σου να μην εμβολιαστείς αλλά με την προϋπόθεση να μην υπάρχει κόλλημα στην εκτέλεση της υπηρεσίας σου και των καθηκόντων σου. Τώρα εάν εσύ που δεν θες να εμβολιαστείς το κάνεις απλά και μόνο ως δικαιολογία για να αποφεύγεις π.χ γήπεδα, μεταγωγές ψυχασθενων, φρούρηση κρατουμένων σε νοσοκομεία, ελέγχους καταστημάτων κλπ τότε ναι με ενοχλεί. Και όπως έχουμε όλοι καταλάβει αυτό γίνετε. Και ναι συνάδελφε τότε είσαι λουφαδόρος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας πληροφορώ ότι πάω κανονικά σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες που αναφέρατε. Δεν γράφω από κανένα γραφειακι. Και το θέμα δεν είναι τα μετρα της έκθεσης. Είναι κάτι πιο ουσιαστικό και βαθύ. Είναι κρίμα που το βλέπετε τόσο ρηχά. Ναι το Σύνταγμα υπηρετώ και τον πολίτη. Ελευθερία και Δημοκρατία έχουμε. Και προφανώς δεν σέβεστε την επιλογή μου να μην εμβολιαστώ. Αλλά ίσως τελικά αυτό να θέλουν. Να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας.