Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αφωνία σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ για την “λαίλαπα Κεραμέως” στις παραγωγικές σχολές του ΣΞ!


Δημοσιεύτηκαν οι Εγκύκλιοι κατάταξης των σπουδαστών σε ΣΣΕ – ΣΜΥ, οι οποίοι θα καταταγούν στις  σχολές την 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Στις εγκυκλίους αποτυπώνεται ξεκάθαρα το εγκληματικό λάθος με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την κατάφωρη αδικία στους υποψηφίους του 10% και των Ειδικών Κατηγοριών, που αφήνει συνολικά 114 κενές θέσεις (112 στα Όπλα και 2 στα Σώματα) στη ΣΣΕ.

Επιπλέον προκύπτουν 8 κενές θέσεις και στη ΣΜΥ (6 στα Όπλα και 2 στα Σώματα).

Συνολικά λοιπόν οι παραγωγικές Σχολές του Στρατού Ξηράς μετρούν 122 κενές θέσεις πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η κατάταξη.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω των οικειοθελών αποχωρήσεων που καταγράφονται κάθε έτος λόγω της αδυναμίας πρόσκλησης επιλαχόντων εξαιτίας της λαιμητόμου της ΕΒΕ.

Αξιοσημείωτη είναι η αφωνία του ΓΕΕΘΑ το οποίο κρύβεται πίσω από το Υπουργείο Παιδείας που ακύρωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού για αύξηση των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές το έτος 2021.

Μήπως στο ΥΠΕΘΑ να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να κινηθούν γρήγορα για αποκατάσταση των αδικιών που καταρρακώνουν το ηθικό των υποψηφίων και γκρεμίζουν τα όνειρά τους ;

Aρκετά με την βολική αφωνία και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα (όσον αφορά τα οικονομικά των στελεχών το ΥΠΕΘΑ παραπέμπει στο ΥΠΟΙΚ, όσον αφορά τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ το ΥΠΕΘΑ παραπέμπει στο Υπουργείο Παιδείας..), η οποία δεν λύνει κανένα πρόβλημα.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις για όλες τις κατηγορίες, ειδικές και μη. Αυτό με την εβε είναι απαράδεκτο μέτρο. Δηλαδή όλα τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά που ήταν όνειρο τους οι στρατιωτικές σχολές δεν τις τελείωναν; Δεν νομίζω!!!