Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Καταθέσεις – σοκ σε βάρος του καθηγητή Μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση σε φοιτήτριες του


Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των τριών φοιτητριών, οι οποίες κατέθεσαν μηνύσεις και άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την παραπομπή του γυναικολόγου και καθηγητή Μαιευτικής στο αντίστοιχο Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η δίκη του ξεκίνησε, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Οι απόφοιτες, σήμερα, του τμήματος, υποστηρίζουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γυναικολόγο με τρόπο πανομοιότυπο. Όπως λένε, ο γυναικολόγος και τότε καθηγητής τους, ζητούσε εκβιαστικά να μη μιλήσουν σε κανέναν για τα όσα βίωναν κοντά του.

Τελικά, οι φοιτήτριες που κινήθηκαν εναντίον του έφτασαν τις 9, εναντίον του κινήθηκαν και δύο πελάτισσές του, ενώ δεκάδες είναι και οι καταγγελίες που δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο. Οι τρεις φοιτήτριες, που αρχικώς υπέβαλαν τις μηνύσεις, επιμένουν και υποστηρίζουν πως δεν έκαναν νωρίτερα την καταγγελία επειδή φοβόντουσαν πως δε θα έπαιρναν πτυχίο.

«Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα»

«Ήμουν στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα. Μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση επειδή «είστε συναδέλφισσες». Τον εμπιστεύθηκα και πήγα. Είπε στη μαία να βγει έξω λέγοντας: “Είναι φοιτήτρια θα της κάνω μάθημα”. Γδύθηκα. Μου είπε “όπως σε γέννησε η μάνα σου…”. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι είμαι εκτεθειμένη σε άγνωστο άντρα. Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Έτρεμα, έλεγα να τελειώσει να φύγω”» κατέθεσε η πρώτη μηνύτρια εξεταζόμενη από το δικαστήριο.

«Δεν ήταν κανείς στο ιατρείο, με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου»

Παρόμοιο ήταν το περιεχόμενο της κατάθεσης των δύο άλλων μηνυτριών, οι οποίες περιέγραψαν τη δική τους εμπειρία. «Του είπα να σταματήσει και δεν σταμάτησε. Τον έσπρωξα αλλά με τράβηξε πάνω του για να με παρηγορήσει επειδή έκλαιγα. Δεν ήταν κανείς στο ιατρείο. Με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι, ήταν ένας τεχνικός. Πήγα στο παραβάν και ντύθηκα. Μου είπε να μην πω τίποτα. Όταν πήγα να φύγω με αγκάλιασε και μου είπε “όταν πάρεις πτυχίο εγώ θα είμαι εδώ να σε βρω δουλειά”», κατέθεσε χαρακτηριστικά μια από τις άλλες δύο καταγγέλλουσες.

«Έψαχνε δολώματα μέσα στη σχολή»

Σοκ προκάλεσε και η μαρτυρία ενός από τα θύματα του γυναικολόγου – καθηγητή Μαιευτικής που μίλησε στο megatv.com και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Επιτέλους ήρθε αυτή η ώρα και για εμάς. Θέλαμε όλο αυτό να τελειώνει γιατί μας βάραινε. Έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Όταν τον είδα αρχικά αισθάνθηκα θυμό, στη συνέχεια όμως είπα ότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το δίκιο μας. Το γεγονός ότι υπάρχουν και δύο πελάτισσές του ανάμεσα στις καταγγέλλουσες, σημαίνει ότι δεν είναι οργανωμένο σχέδιο, αλλά κάτι υπαρκτό που συνέβη», σημείωσε.

«Δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί του μέσα στο δικαστήριο. Γενικότερα προσπαθούμε και αποφεύγουμε την όποια επαφή. Αυτός προσκαλούσε στα μαθήματά του τις φοιτήτριες διαφημίζοντας ότι παρέχει δωρεάν εξετάσεις στο ιατρείο του. Έψαχνε δολώματα μέσα στη σχολή. Τα κορίτσια όπως έχω ακούσει και όπως συνέβη και σε εμένα γδύθηκαν εντελώς. Μέχρι να αντιληφθώ τι συμβαίνει, είχα παγώσει. Μετά κατάλαβα και αντέδρασα και απομακρύνθηκα», πρόσθεσε.

Αρνείται τις κατηγορίες ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος, δια των συνηγόρων του, αρνείται κατηγορηματικά την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι οι καταγγελλόμενες ενέργειες εντάσσονταν στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων. Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσαν και πρώην σπουδάστριές του που κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες, καταθέτοντας ότι απευθύνθηκαν στον ίδιο καθηγητή ανταποκρινόμενες στην πρότασή του για δωρεάν εξέταση στο ιατρείο αλλά δεν αντιλήφθηκαν κάτι επιλήψιμο.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν από το πρωί μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων. Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης και κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος προπηλακίστηκε από ομάδα νεαρών και χρειάστηκε να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

 




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια