Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορονοϊός: «Φάμπρικα» μηνύσεων από τους αντιεμβολιαστές


Τα «μανίκια» έχουν σηκώσει οι εισαγγελείς όλης της χώρας που βρίσκονται αντιμέτωποι με κυκλώματα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, σωρεία μηνύσεων εις βάρος δικαστικών λειτουργών, γιατρών και εκπαιδευτικών, αλλά και αιτήματα εκταφής. Οι θεωρίες συνωμοσίας του αποκαλούμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος, που βρίσκουν συχνά «πάτημα» στον φόβο κάποιων πολιτών για τα εμβόλια, δημιουργούν μια «καταιγίδα» προβλημάτων που δύναται να απειλήσει τη δημόσια Υγεία.

Αντιεμβολιαστές: Στο μικροσκόπιο η 54χρονη αρνήτρια

Στο… μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών έχει μπει από τις αρχές Σεπτεμβρίου η υπόθεση θανάτου μίας 54χρονης αρνήτριας της πανδημίας, η οποία αρνήθηκε τη διασωλήνωση και κατέληξε στον «Ευαγγελισμό». Ο προβολέας της έρευνας, που χειρίζεται ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, έχει πέσει πάνω σε γνωστό δικηγόρο, αλλά και στον σύζυγο της 54χρονης γυναίκας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πως ο δικηγόρος, στην επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 54χρονης, έδινε ακόμα και ιατρικές συμβουλές προτρέποντάς τη να αγνοήσει τις συμβουλές των γιατρών!

«Βοήθεια! Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέλησή μου. “Ευαγγελισμός”, δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει», έγραφε στα social media. Μάλιστα, ο σύζυγός της ενημέρωνε τους διαδικτυακούς φίλους ότι ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Eχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο», σημείωνε, ενώ κάποιες ημέρες νωρίτερα έγραφε: «Oταν κάποιος δηλώνει “Εγώ είμαι με τους ειδικούς” και κάνει το “μπόλι” γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλώ πολύ να πάρει μερικές βαθιές ανάσες και να ρίξει πάνω του έναν κουβά με παγωμένο νερό».

Και τα δύο πρόσωπα εξετάζονται για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης ή την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος, ενώ έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία της. Ο ιατρικός φάκελος της 54χρονης εξετάζεται ενδελεχώς, ενώ η δικογραφία προχωρά με τη μορφή του κατεπείγοντος και τα αποτελέσματά της αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αντιεμβολιαστές: Καταθέτουν αιτήματα εκταφής 

Την ίδια στιγμή, την Εισαγγελία της Αθήνας απασχολούν τουλάχιστον τρεις μηνύσεις εις βάρος γιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αφορμή στάθηκαν θάνατοι από πνευμονική εμβολή, με το πιστοποιητικό του νοσοκομείου να αναφέρει ότι ήταν απόρροια του κορονοϊού. Αν και η απάντηση της Εισαγγελίας ήταν αρνητική, αφού οι ιατρικοί φάκελοι ήταν πλήρεις, ο ίδιος δικηγόρος που ερευνάται και για την περίπτωση της 54χρονης φέρεται να προσέφυγε σε δικαστικό συμβούλιο με αίτημα εκταφής για τη διενέργεια νεκροψίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι ο θάνατος ήταν απόρροια του κορονοϊού. Πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής αναφέρουν ότι έχει ήδη εκδοθεί βούλευμα που διατάσσει την εκταφή στην Αθήνα -υπάρχει αντίστοιχο βούλευμα για υπόθεση στην Πάτρα-, ενώ σε εκκρεμότητα φαίνεται πως είναι οι άλλες δύο υποθέσεις.

Αντιεμβολιαστές: Μηνύουν εισαγγελείς για παράβαση καθήκοντος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «φάμπρικα» των μηνύσεων που φέρεται να έχει στηθεί δεν αφορά μόνο σε γιατρούς αλλά αγγίζει και εισαγγελείς, τους οποίους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, πλέον κυκλοφορούν ευρέως υποδείγματα μηνύσεων κατά της Ολομέλειας του ΣτΕ, αλλά και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  Βασίλη Πλιώτα, κατά γιατρών, αλλά και εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για έντυπα μήνυσης 22 – 25 σελίδων στα οποία εγκαλούν πάσης φύσεως δημόσιους λειτουργούς για τα εγκλήματα του βασανισμού, της εσχάτης προδοσίας, κατά της ανθρωπότητας, καθώς και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Για παράδειγμα, στο υπόδειγμα μήνυσης κατά των εκπαιδευτικών αναφέρεται ότι «οι άνω εγκαλούμενοι, όντες εν ώρα υπηρεσίας, επέβαλαν ιατρική πράξη (μάσκα, τεστ, εμβόλιο) κατά καταφανή παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων».

Αντίστοιχες είναι οι αναφορές και στο υπόδειγμα έγκλησης προς την Ολομέλεια του ΣτΕ, με τον συντάκτη του κειμένου να εξηγεί ότι τα εγκλήματα που διαπράττουν οι δικαστές είναι «διαρκή αυτόφωρα εγκλήματα – κακουργήματα και κυρίως συμμετοχή στην κατάλυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας: «Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας λειτουργούν οργανωμένα, με ιεραρχία και συγκεκριμένο στόχο, τελώντας σωρεία εγκληματικών πράξεων όπως περιγράφηκαν παραπάνω, συνιστούν εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί με βία ή απειλή βίας και με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους να καταλύσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα».

Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορούν σε υπόδειγμα μήνυσης τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, αλλά και για εσχάτη προδοσία με την αναφορά ότι: «Από τη στιγμή που η επιβολή χρήσης μάσκας αποτελεί βασανιστήριο και εγκληματική πράξη αφού επιβάλλεται διά του εκβιασμού, της τρομοκράτησης και της βίας και συνεπώς δεν είναι ούτε συζητήσιμη ούτε διαπραγματεύσιμη ούτε υφίσταται θέμα εξαιρέσεων και καταστρατηγήσεων του δικαιώματος στην πλήρη ενημέρωση και στην απόλυτη συναίνεση για λόγους είτε διαγνωστικούς είτε για θεραπευτικούς είτε για προληπτικούς, οποιοσδήποτε προσπαθεί να την επιβάλει χωρίς συναίνεση, καταστρατηγεί τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και άρα κατά το άρθρο 134 Π.Κ. διαπράττει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας».

Αντιεμβολιαστές: «Ασπίδα προστασίας» από τη Δικαιοσύνη, ώστε να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία

Το ζήτημα της άρνησης ιατρικής βοήθειας όσο και εκείνο των μηνύσεων προς γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς επιχειρεί να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές. Ενα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η άρνηση ιατρικής βοήθειας από ασθενείς με Covid-19, με τους εισαγγελείς υπηρεσίας να απαντούν στους γιατρούς που καλούν: «Ακολουθήστε τον ιατρικό κώδικα. Σώστε την ανθρώπινη ζωή». Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβεί όταν πλέον ο ασθενής δεν έχει τη δυνατότητα να εκφράσει βούληση, ενώ συχνά είναι οι συγγενείς του νοσούντος που δεν επιτρέπουν την παρέμβαση των γιατρών.

«Οδικός χάρτης»

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παρέμβασή του σκιαγράφησε έναν «οδικό χάρτη» για την αντιμετώπιση των μηνύσεων εις βάρος δημοσίων λειτουργών, όπως οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί, ζητώντας από τους εισαγγελείς να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών Αρχών, όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές. Στο πρώτο στάδιο, όταν υποβάλλεται μήνυση εις βάρος εκπαιδευτικού ή γιατρού, ο ανακριτικός υπάλληλος δεν θα προβαίνει σε σύλληψη ή προσαγωγή, αλλά θα ενημερώνει τον εισαγγελέα και θα αναμένει οδηγίες. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει την υπόθεση, θα δώσει οδηγίες, ενώ, αν το καταγγελλόμενο αδίκημα είναι αυτόφωρο, έχει δικονομικά τη δυνατότητα να μην εφαρμόσει τη συνοπτική διαδικασία του αυτοφώρου.

Έρευνα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται εις βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγήν της μετάδοσης του κορονοϊού.

 

Σοφία Σπίγγου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια