Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Λαγός: Ξεκινά απεργία πείνας γιατί... δεν του επιτρέπουν να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο


Με ανακοίνωσή του μέσα από την φυλακή, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός γνωστοποίησε ότι προχωρά σε απεργία πείνας έως ότου γίνει δεκτό το αίτημά του να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, ως ευρωβουλευτής.

Ο πρώην υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανακοίνωσε τις προθέσεις του μέσα από την ιστοσελίδα της πολιτικής ομάδας του "Εθνική Λαϊκή Συνείδηση".


Η επιστολή του απευθύνεται προς τους ευρωβουλευτές, κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για καταπάτηση των δικαιωμάτων του, μιλά για εκδικητική ενέργεια και χαρακτηρίζει τον εαυτό του, φυλακισμένο εθνικιστή και πολιτικό κρατούμενο.

"Ως εκ τούτου, κηρύσσω απεργία πείνας μέχρι το καθεστώς Μητσοτάκη να μου παραχωρήσει τα νόμιμα δικαιώματά μου ή αλλιώς, το αίμα μου θα είναι στα βρώμικα χέρια τους" καταλήγει ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η επιστολή του

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

με λύπη σας ενημερώνω πως, παρά το γεγονός ότι μου έχει διατεθεί χρόνος ομιλίας στην Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, οι ελληνικές αρχές αφαιρούν το νόμιμο δικαίωμά μου να παρευρεθώ στην Ολομέλεια, από τις Εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Αθήνα, χωρίς καμία δικαιολογία.

Προχωρώντας σε αυτή την εκδικητική ενέργεια, παραδέχονται ότι ακόμα και τώρα φοβούνται έναν φυλακισμένο εθνικιστή και ότι η "δημοκρατία" τους είναι πιο βρώμικη κι από ένα σάπιο πτώμα

Ακόμη περισσότερο, αισθάνομαι τόσο αφοσιωμένος στις ιδέες μου, που αντιμετωπίζονται έτσι από το απαίσιο αυταρχικό καθεστώς του Μητσοτάκη, που, χθες, αποφάσισα να αποδείξω ότι είμαι πρόθυμος να θυσιάσω τη ζωή μου για δικαιοσύνη. Χρησιμοποιώ το απόλυτο βήμα για έναν πολιτικό κρατούμενο. Ως εκ τούτου, κηρύσσω απεργία πείνας μέχρι το καθεστώς Μητσοτάκη να μου παραχωρήσει τα νόμιμα δικαιώματά μου ή αλλιώς, το αίμα μου θα είναι στα βρώμικα χέρια τους".

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια