Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυτείες με κάνναβη εντόπισαν οι αστυνομικοί στη Φαιστό


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) δενδρύλλια κάνναβης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, χθές (02.09.2021) το μεσημέρι, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των προαναφερόμενων υπηρεσιών και με την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν, σε ορεινή περιοχή του Δήμου Φαιστού δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από πενήντα επτά (57) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων τα οποία και εκριζώθηκαν.

Εντός του χώρου της μίας εκ των δύο φυτειών και κατά την τον χρόνο που εκτελούσαν καλλιεργητικές εργασίες εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν και σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια