Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ΚΕΜΕΑ Οικονόμου και Σταμάτης για την εκπαίδευση αστυνομικών στη διαχείριση των Ρομά


Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεωργίου Σταμάτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο ΚΕ.ΜΕ.Α., με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους από τους εκπαιδευτές του έργου: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση συντηρητικής εκπαίδευσης αστυνομικού προσωπικού σε επιλεγμένες περιοχές - στόχους της χώρας με υψηλές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά».

Στο ΚΕ.ΜΕ.Α., μέσω της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ανατέθηκε η υλοποίηση του Έργου σε 5 περιοχές – στόχους (Δυτική Αττική, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ηράκλειο Κρήτης και Κατερίνη).

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και τη διαχείριση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω της ενίσχυσης της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης, της αλληλοκατανόησης και της συλλειτουργίας τοπικών κοινοτήτων Ρομά, τοπικών κοινωνιών και στελεχών «πρώτης γραμμής» αστυνομικών υπηρεσιών για την προαγωγή θεμάτων προληπτικής ασφάλειας σε επίπεδο πόλης. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτης συνομίλησαν με τους συν-εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειρους κοινωνικούς διαμεσολαβητές Ρομά, αναφορικά με την εξέλιξη της συν-εκπαίδευσής τους, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που θα κληθούν να διαχειριστούν και εξήραν τον ρόλο του ΚΕ.ΜΕ.Α. στην υλοποίηση συναφών έργων.

Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη σχεδιασμού, ανάπτυξης και πιλοτικής δοκιμής εργαλείων αστυνομικής διαμεσολάβησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και  στην ανάγκη εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Το έργο στοχεύει στη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και τη διαχείριση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω της ενίσχυσης της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης, της αλληλοκατανόησης και της συλλειτουργίας τοπικών κοινοτήτων Ρομά, τοπικών κοινωνιών και στελεχών «πρώτης γραμμής» αστυνομικών υπηρεσιών για την προαγωγή θεμάτων προληπτικής ασφάλειας σε επίπεδο πόλης"(sic) ή αλλιώς πώς θα μασουλήσουν οι υπεύθυνοι παραπάνω φράγκα για να συνεχίσουν οι Ρομά να μπουκάρουν στα σπίτια μας με περισσότερη κοινωνική ευθύνη.Έλεος...