Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητέρα Μάριου Παπαγεωργίου: «Η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία»


Σχεδόν δύο χρόνια μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου ζητάει να προχωρήσει η ανάκριση και να λογοδοτήσουν άλλοι εννέα κατηγορούμενοι για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου φοιτητή, με αίτημά της, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» δήλωσε η μητέρα του άτυχου φοιτητή, Βαρβάρα Θεοδωράκη, εξερχόμενη του Αρείου Πάγου.

«Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτούς να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από τον Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένεια, Νίκος Ρουσόπουλος.

Σε βάρος των εννέα -νέων- κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνέργεια στην αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου. Ανάμεσά τους και οι γιοι του εγκεφάλου της υπόθεσης, ο οποίος τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά και η σύζυγός του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και, πλέον, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 26χρονου.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου έχει προσκομίσει στην ανάκριση και την έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο 26χρονος έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια