Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Η Κυβέρνηση απούσα! Γιατί;


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ, ύστερα από τη Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών των Ενστόλων: Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους στην ανάδειξη των αιτημάτων μας, αναφέρθηκε στη συμβολική, λόγω της πανδημίας, συμμετοχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος στις καθιερωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και παρουσίασε τις προτεραιότητες του αγώνα μας.



Η Ομοσπονδία εκφράζοντας τις αγωνίες χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση η οποία οφείλει  να ανταποκριθεί και να απαντήσει θετικά στα αιτήματά μας. Ο κ. Πρωθυπουργός δεν πρέπει να λησμονεί ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί δυο χρόνια νέας διακυβέρνησης. Όμως, οι μεγάλες δεσμεύσεις του, οι προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά και οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν έχουν υλοποιηθεί.

Δεν αρκούν οι ευχαριστίες και τα μεγάλα λόγια για όσους μάχονται ηρωϊκά σε όλα τα μέτωπα. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια νησιά ως τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο. Ακόμα και ο απελθών υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του παραδέχθηκε ότι δεν έχουν επιβραβευτεί αυτοί που θα έπρεπε από την Κυβέρνηση. Είναι αργά όμως για τον ίδιο διότι είχε όλη την εξουσία που του παρείχε η θέση του για να δώσει απαντήσεις.

Τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και οι άλλες Ομοσπονδίες εδώ και δυο χρόνια επιδείξαμε, σε βαθμό παρεξηγήσεως, «ιώβεια υπομονή». Συζητήσαμε και διαπραγματευτήκαμε με υπουργούς διάφορα αιτήματά μας, τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αποφύγαμε τις ηχηρές παρεμβάσεις στο πεζοδρόμιο. Όσο όμως υποχωρεί η πανδημία, η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι αλλάζουμε τακτική. Όσο είναι απούσα, θα μας βρίσκει πλέον μπροστά της. Θα προχωρήσουμε σε ποικίλες παρεμβάσεις και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά στα αιτήματά μας, ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στο άδικο μισθολόγιο, στο βαθμολόγιο, στη μη αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, στον ανορθολογισμό των οδοιπορικών που ισχύουν στο δημόσιο με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να αισθάνεται πολίτης β’ κατηγορίας, στα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους εμβολιασμούς επανέλαβε τη θέση μας, όπως έχει αποτυπωθεί και στις ανακοινώσεις μας, ήτοι ότι τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας που θα συνοδεύεται και με κυρώσεις. Χρέος της πολιτείας και όλων μας είναι να πείσουμε τους ανεμβολίαστους για την αξία του εμβολίου και όχι να ασπαζόμαστε τιμωρητικές πρακτικές. Δεν μπορεί ένα ζήτημα υγειονομικό να μετατρέπεται και σε κοινωνικό με βλαβερές συνέπειες σε διάφορα επίπεδα της υπηρεσίας και της καθημερινής ζωής του αστυνομικού.

Το σχετικό κοινό υπόμνημα των Ομοσπονδιών θα επιδοθεί αύριο στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έβρος-covid-φωτιες παντού μπροστά με ΚΙΝΔΥΝΟ! Να αναγνωρίσουν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό,να φεύγουμε 5 χρόνια νωρίτερα με πλήρεις απολαβές και εφάπαξ, αλλιώς έτσι όπως μας πάνε στα 35 χρόνια υπηρεσίας οι μισοί θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα (όπως έλεγε και ένας μέγας εκπαιδευτής μας)!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απών αυτοί, απών και εσείς κύριοι εργατοπατέρες.