Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί συζήτησε με τον Ταξίαρχο της Δ.Ε.Α.Δ. η Ένωση Νοτιοανατολικής


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 09-9-2021, ο Πρόεδρος Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Ταμίας Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ, ο αντιπρόσωπος Γεώργιος ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και το μέλος μας Κωνσταντίνος ΔΟΥΡΟΣ, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, εκπροσωπώντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Αρχικά, συναντηθήκαμε με το Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ.) Αστυνομικό Υποδιευθυντή Νικόλαο ΖΩΝΟΥΔΑΚΗ προκειμένου να του επισημάνουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω Υπηρεσία.

Θέσαμε το ζήτημα της σοβαρής έλλειψης ανθρώπινου διοικητικού δυναμικού, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διοικητική λειτουργία, την υποστήριξη αλλά και την διοικητική μέριμνα που απαιτεί η εξειδικευμένη αυτή υπηρεσία. Επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη συντήρησης των οχημάτων αλλά και τον προγραμματισμό αντικατάστασης αυτών λόγω παλαιότητας.

Μας τονίστηκε απο τον Διευθυντή ότι άμεσα πρέπει να εγκριθεί η προκήρυξη για εκπαίδευση νέων πυροτεχνουργών αλλά και συνοδών Σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών, καθώς οι ανάγκες είναι επείγουσες και στο προσεχές μέλλον η κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω αρκετών συνταξιοδοτήσεων λόγω ορίου ηλικίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ουσιαστική εκπαίδευση ενός πυροτεχνουργού προκειμένου να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει με επάρκεια και ασφάλεια, διαρκεί αρκετό χρόνο. Επίσης τονίζεται η ανάγκη για ουσιαστικές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, προκειμένου το προσωπικό να ενημερώνεται και να εναρμονίζεται με την σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα.



Στην συνέχεια, συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΠΑΛΛΑ. Στον Ταξίαρχο αναφέρθηκαν τα παράπονα και οι ανησυχίες του προσωπικού στα οποία η Ένωσή μας έγινε αποδέκτης και συγκεκριμένα τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων του προσωπικού που αφορούν τις συνθήκες επιχειρησιακής λειτουργίας και διάθεσής του κατά την εργασία, όπως προβλέπεται με βάση τον Κανονισμό, τα Προεδρικά Διατάγματα και όπως απρόσκοπτα λειτουργούν εδώ και χρόνια για τις εν λόγω Υπηρεσίες.

Επίσης, αναφέρθηκε η βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της διάθεσης των συνοδών Περιπολίας και ναρκωτικών προκειμένου να εναρμονιστούν με την υπόλοιπη Υπηρεσία. Αναφέρθηκαν τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Διευθυντή προκειμένου να εξομαλυνθούν όσο το δυνατόν τα διάφορα ζητήματα. Αναφερθήκαμε στην έλλειψη διοικητικού προσωπικού, η οποία αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα για την εν λόγω Διεύθυνση το οποίο προκαλεί μεγάλες δυσλειτουργίες.

Ο κ Διευθυντής από την μεριά του τόνισε ότι γνώμονάς του είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, μας διαβεβαίωσε και εγγυήθηκε ότι δεν θα μεταβληθεί ο τρόπος λειτουργίας και διάθεσης του προσωπικού, ούτε ότι έχει τέτοια πρόθεση και θα συμβάλει προκειμένου να βελτιωθεί εκεί που χρειάζεται ώστε το προσωπικό να εξυπηρετείται, σε συνάρτηση πάντα και με τις υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν.



Σχετικά με τις συντηρήσεις των οχημάτων, μας επισήμανε ότι κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει καθώς και σε συνεργασία με τα συνεργεία της Αμυγδαλέζας, καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων. Σχετικά με την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, μας δήλωσε ότι αποτελεί πρόβλημα και ότι υποβάλλει αιτήματα αρμοδίως ώστε αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί.

Δώσαμε συγχαρητήρια στο Διευθυντή για την πρωτοβουλία του, κατά την διάρκεια των πυρκαγιών, να συνδράμει ως Διεύθυνση στην απομάκρυνση με ειδικά κλουβιά ζώων που κινδύνευσαν, αλλά και ειδικά στους συναδέλφους που πήραν μέρος σε αυτή την ενέργεια.

Η Ένωσή μας παρούσα στην υποστήριξη των δικαιωμάτων του προσωπικού, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις εκεί που απαιτείται με υπευθυνότητα, ψυχραιμία, συζήτηση και πάνω από όλα λογική.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια