Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Χαράλαμπο Αθανασίου συναντήθηκε η Ένωση Συνοριακών Λέσβου


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τη Παρασκευή 24/09/2021 υποδέχτηκε θερμά την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου – Ε.Σ.ΦΥ.Λ. στο γραφείο του ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Ν.Λέσβου κ. Αθανασίου Χαράλαμπος. Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης της νεοσύστατης Ένωσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας και δη των Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου.

Από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΦΥ.Λ. παρευρέθησαν : Ο Πρόεδρος κ. Τζαγκατζής Μάριος, η Γεν. Γραμματέας κα Βουλγαρέλλη Σταματία, και τα μέλη κ. Καϊνός Ευστράτιος και κ. Φραγκούλης Γεώργιος .

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση για το έργο των Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου και της συμβολής τους ως προς την αντιμετώπιση των Μεταναστευτικών Ροών. Έπειτα, τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου , καθώς η σύμβαση εργασίας τους ανανεώνεται ετησίως.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν θέματα όπως οι συνθήκες εργασίας στη προσωρινή Δομή Μαυροβουνίου και η πρόσφατη ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αιτούντων Άσυλο στη Σάμο.



« Οι Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στο Σώμα της Αστυνομίας δημιουργούν αίσθημα αβεβαιότητας στο βιοπορισμό μας αλλά και σε μελλοντικές Μεταναστευτικές Κρίσεις.» , Δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Τζαγκατζής Μάριος .

Ενώ ο κ. Αντιπρόεδρος Αθανασίου Χαράλαμπος τόνισε, «Οι Συνοριακοί Φύλακες είναι απαραίτητοι , έχει συζητηθεί ώστε να βρεθεί τρόπος να ενταχθείτε στο μόνιμο προσωπικό, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη απόφαση.» .



Τέλος, κοινή αναφορά αποτέλεσε η διαχείριση και αντιμετώπιση των Αιτούντων Άσυλο σε βαθμό του Ανθρωπίνου δυνατού . « Η διαχείριση και η διεκπεραίωση ζητημάτων ασφαλείας των αιτούντων άσυλο στη Δομή είναι στο καθηκοντολόγιο μας», ανέφερε ο κ. Τζαγκατζής.

Η Συνάντηση τελείωσε με το κ. Βουλευτή να δηλώνει ότι στέκεται αρωγός οποιαδήποτε προσπάθειας των Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου. Τον Ευχαριστούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΓΚΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                 ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια