Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξαναβγήκαν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου


Αποθρασυμμένοι από την πολιτική κάλυψη που τους προσφέρει το αστικό κράτος, οι νεοναζιστές της ΧΑ ξαναβγάζουν τα τάγματα εφόδου στο δρόμο και αναλαμβάνουν ανοιχτά την ευθύνη για τη δράση τους. Αυτά που συνέβησαν σήμερα έξω από το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη είναι η πρόβα τζενεράλε, η οποία επιχειρείται -όχι τυχαία- ένα χρόνο μετά την καταδίκη των γκεσεμιών της εγκληματικής συμμορίας. Μέχρι τώρα περιορίζονταν σε νυχτερινές φωτογραφίσεις για δήθεν «δράσεις». Τώρα, επανέρχονται φανερά στη συμμορίτικη εγκληματική δράση, βγάζοντας ακόμα και μαχαίρια.
Πριν από μερικές μέρες, φοιτητές που μοίραζαν προκηρύξεις ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και γενικότερα για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας δέχτηκαν επίθεση από μαθητές του σχολείου, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ναζιστική σφηκοφωλιά. Οι φοιτητές αποφάσισαν αντιφασιστική παρέμβαση, όταν όμως έφτασαν έξω από το σχολείο και άρχισαν να μοιράζουν τις προκηρύξεις τους, δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από 30 περίπου άτομα που ήταν κρυμμένα μέσα στο σχολείο και καραδοκούσαν για να επιτεθούν στους φοιτητές. Ηταν οπλισμένοι με καδρόνια, ακόμα και με μαχαίρια, όπως κατήγγειλαν μαθητές του σχολείου.
Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε και η ανάληψη ευθύνης από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με τίτλο: «Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των μαθητών της Σταυρούπολης». 


Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Μετώπου Νεολαίας της ΧΑ. Ο κουτοπόνηρος φiρερίσκος, που κινεί τα νήματα μέσα από τη φυλακή, επέλεξε να μην τη δημοσιοποιήσει στην προσωπική ιστοσελίδα του. Ούτε στην άλλη ιστοσελίδα των νεοναζιστών (https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com/) έχει δημοσιευτεί μέχρι στιγμής. Ο φιρερίσκος θέλει να το παίζει δίπορτο, όπως κάνει σε όλη την νεοναζιστική καριέρα του. Οταν στριμωώχνετε προσωπικά, δε διστάζει να «αδειάσει» τους από κάτω, δηλώνοντας ότι αυτός δεν έχει ευθύνη.

Ομως, εκτός του ότι η ανακοίνωση υπογράφεται από το Γραφείο Τύπου της ΧΑ, σημαδιακό είναι το αρθρίδιο που δημοσίευσε χθες στην προσωπική του ιστοσελίδα ο φιρερίσκος, με τον υπαινικτικό τίτλο «Τι έγινε η Χρυσή Αυγή;». Γράφει ότι «ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα», αλλά «κάποιοι έκριναν ότι ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι βουλευτές του Ιουνίου του 2012 ήταν… “εγκληματική οργάνωση” και το έκριναν το… 2020!». Αφού σημειώσει ότι «ενώ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή για την “εγκληματική οργάνωση”-εφεύρεση, το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ» και ότι ο ίδιος «δεν μπορεί να είναι Γενικός Γραμματέας του», καταλήγει: 

«Για όσους αγωνιούν, λοιπόν, τι έγινε η Χρυσή Αυγή απαντώ ότι ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και εις ό,τι με αφορά δεν μπορώ να έχω την οποιαδήποτε σε αυτό διοικητική θέση ή αξίωμα. (…) Οσοι παραμένουν ΠΙΣΤΟΙ στην Ιδέα και την Σημαία της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να μάχονται με όλη την δύναμη της Ελληνικής τους καρδιάς. ΟΛΟΥΣ αυτούς από το κελί μου ΧΑΙΡΕΤΩ και ΤΙΜΩ!» (οι εμφάσεις δικές μας).

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η ταγματοεφοδίτικη επίθεση στους φοιτητές στη Σταυρούπολη ήταν προσχεδιασμένη και εγκεκριμένη από τον φιρερίσκο, ο οποίος είχε φροντίσει να στείλει προκαταβολικά και με κωδικό τρόπο τους… αγωνιστικούς του χαιρετισμούς σε αυτούς που «μάχονται με όλη τη δύναμη της ελληνικής τους καρδιάς».

Ο Βορίδης φρόντισε να δώσει πλήρη νομική κάλυψη και ελευθερία δράσης και στα τρία νεοναζιστικά μορφώματα (Μιχαλολιάκου, Λαγού, Κασιδιάρη), ο φιρερίσκος το έπαιζε στην αρχή δύσκολος και ειρωνευόταν τον Κασιδιάρη που θέλει να μπει στη Βουλή, μετά έκανε την κωλοτούμπα του και άρχισε να υπογράφει ως «ιδρυτής της ΧΑ» (όχι ως γενικός γραμματέας) και τώρα στέλνει χαιρετισμούς στα τάγματα εφόδου που ξαναεμφανίστηκαν στο γνωστό τους ρόλο, για να αποδείξουν ότι «μόνο η ΧΑ υπάρχει» ενώ τα μορφώματα Λαγού και Κασιδιάρη είναι ανύπαρκτα, όπως έγραψε ο «αρχηγός».

Το αστικό κράτος έχει αποδείξει ότι δε θέλει να διαλύσει τους νεοναζιστές, γιατί τους θεωρούσε και τους θεωρεί εφεδρεία του συστήματος. Εδώ ανώτεροι δικαστικοί φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «έωλη» την απόφαση καταδίκης των χρυσαυγιτών (η οποία ήταν απόφαση-χάδι σε σχέση με τα εγκλήματά τους, ειδικά για τον φιρερίσκο και την ηγετική κλίκα της συμμορίας) και να ψηφίζουν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών υπέρ της αποφυλάκισης γκεσεμιών της συμμορίας! Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε δίστασε να μεταγάγει τον Ηλιόπουλο σε αγροτική φυλακή δίπλα στο σπίτι του, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις.

Αυτά που δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει το αστικό κράτος πρέπει να τα κάνει το αντιφασιστικό κίνημα. Τα τάγματα εφόδου πρέπει να τσακιστούν. Κάθε χέρι που σηκώνεται για να χτυπήσει αντιφασίστες πρέπει να κόβεται από τη ρίζα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια