Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ στην Αθήνα


Ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Μεταξύ 17 - 19 Σεπτέμβρη συνεδριάζει η «Στρατιωτική Επιτροπή» του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα με οικοδεσπότη τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κ. Φλώρο.

 

Η «Στρατιωτική Επιτροπή» (Military Committee – MC) αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ) όλων των κρατών - μελών. Είναι η ανώτερη στρατιωτική αρχή στο ΝΑΤΟ, που μαζί με το ανώτατο όργανο αποφάσεων του ΝΑΤΟ που είναι το «Βορειοατλαντικό Συμβούλιο» (North Atlantic Council – NAC), συστάθηκαν αμέσως μετά την ίδρυση της λυκοσυμμαχίας. Είναι το κύριο Σώμα που παρέχει στρατιωτική συμβουλή στο NAC και στην Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού (NPG), ενώ παρέχει κατευθύνσεις στους δύο ανώτατους στρατηγικούς διοικητές (Supreme Allied Commander Europe and Supreme Allied Commander Transformation). Αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής δομής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Τους Αρχηγούς θα απασχολήσουν οι Επιχειρήσεις, οι Αποστολές και οι Δράσεις του ΝΑΤΟ, η Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των 2 νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ». Η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της».

 

Με αυτή την ατζέντα μαζεύονται τα βορειοατλαντικά γεράκια στην Αθήνα, για να εξετάσουν την πρόοδο των πολεμικών τους επιχειρήσεων και να ετοιμάσουν πολεμικά σχέδια και φονικά ντοκουμέντα, ενάντια στους λαούς.

 

Στόχος τους «μια πιο παγκόσμια προσέγγιση στην ασφάλεια», με δεδομένο όπως θεωρούν, ότι «σήμερα το περιβάλλον ασφαλείας είναι πιο περίπλοκο και απαιτητικό από κάθε άλλη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου …». Τέτοια περίπου ήταν η εντολή που έλαβαν από τα γεράκια με τα κοστούμια - πολιτικούς τους προϊσταμένους, προκειμένου με άλλα λόγια να διαφεντέψουν την εκμετάλλευση του πλούτου όλης πλέον της γης, για χάρη των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων.

 

Έτσι, εδώ στην Αθήνα, οι στρατηγοί λογαριάζουν να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους, προς τους ηγέτες των χωρών – μελών, που με τη σειρά τους θα στείλουν … «το λογαριασμό» για τους λαούς. Λογαριασμό όχι για την υγεία, τη μόρφωση, όχι για μια καλύτερη ζωή, για τη ζωή που αξίζει στους λαούς όλου του κόσμου, αλλά το λογαριασμό σε αίμα και χρήμα, περικοπές, στερήσεις.

 

Ας μη ξεγελούν λέξεις, που χρησιμοποιεί η λυκοσυμμαχία, όπως «άμυνα», ή «αποτροπή», ή «ασφάλεια»! Πίσω τους κρύβονται άλλες όπως επίθεση, περικύκλωση, πυρηνικός όλεθρος. Με τον ίδιο τρόπο έχουν προσπαθήσει οι παλαιότερες ελληνικές κυβερνήσεις, όπως προσπαθεί και η σημερινή, να κρύψουν την επιθετικού χαρακτήρα πολιτική τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά η εγχώρια αστική τάξη και να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από τα λάφυρα των πολέμων. Αυτή είναι η επιθετικότητα της,  που αναδεικνύεται και με τις αλλεπάλληλες συμμετοχές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις, σε πρόβες πολέμου και σε στρατηγικές συνεργασίες, επίσης επιθετικές!

 

Είναι ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας, όπως ανεπιθύμητος είναι και ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός!

 

Απαιτούμε:

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

- Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας

– Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας

– Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

– Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

– Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

– Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

– Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

– ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

– Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο

που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Φοιτητικοί Σύλλογοι – Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων – ΟΓΕ – Φορείς Λαϊκού Κινήματος

την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια