Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολές προς πολιτικούς από τον πρόεδρο τής ΠΟΕΣ


Παραθέτουμε επιστολές προς πολιτικούς από τον πρόεδρο τής ΠΟΕΣ: Βουλευτή της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο

 

Κε βουλευτά.

 

Εάν δεν έχετε αναγνώσει, και το βρίσκω απολύτως λογικό να μην τα έχετε αναγνώσει, καθόσον δεν ασχολείστε με τα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού καθ΄ όλη τη βουλευτική σας θητεία δεν καταθέσατε ούτε μία ερώτηση για τα προβλήματα των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών που προσδοκούν λύση, σας κοινοποιώ δημοσίως τα αναγραφόμενα στο τέλος του κειμένου άρθρα και σας προκαλώ/παρακαλώ όπως, κατά ανάλογη επίσπευση ενεργειών σας, πράξατε κατά την κατάθεση της με αριθμ. πρωτ. 8135/20-07-2021 ερώτησής σας, ζητώντας να μου ασκηθεί πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος για παρουσία μου, ως Προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και όχι ως Έλληνα Ανώτερου Αξιωματικού – πιστεύω να διακρίνετε τη διαφορά – σε κοπή πίτας, γιατί έτσι σας μετέφεραν, με την ίδια ακριβώς σπουδή, για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, ως βουλευτής και συνεπώς εκφραστής του δικαίου και της δικαιοσύνης για όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μεμονωμένα και à la carte, να καταθέσετε την ίδια ακριβώς ερώτηση και για τον στρατιωτικό συνδικαλιστή που αναφέρεται στα άρθρα, ο οποίος φέρεται να υπηρετεί στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και άρα υπό τις εντολές του, ώστε, εφόσον θεωρείτε ότι πρέπει να το ζητήσετε, που μάλλον θα το κάνετε, να ασκηθεί ο ίδιος πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος που ζητήσατε για εμένα.

 

Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω, στην ερώτησή σας, την οποία είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα καταθέσετε ευθύς αμέσως, γιατί δεν μασάτε τα λόγια σας, να ερωτήσετε τον κ. ΥΕΘΑ, για όλα τα ερωτήματα που εμφανίζονται στα άρθρα, εφόσον τούτα είναι αληθινά (συλλογή προσωπικών δεδομένων, διοχέτευση προς άγνωστη πηγή, καταδίκη για ατιμωτικά αδικήματα και τη μέχρι τώρα παραμονή στην ενεργό υπηρεσία, εμπλοκή και προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου πολιτικού κόμματος και άρα σε βάρος κάποιων άλλων συνυποψηφίων του κλπ), καθόσον οφείλουμε κε βουλευτά, όλοι εμείς, οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και όλοι οι λοιποί πολίτες, για τους οποίες ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος, να γνωρίζουμε/ουν ποιοι υπηρετούν στο νευραλγικό Στρατιωτικό Γραφείο του πολιτικού ηγέτη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του κ. Υπουργού, εάν είναι σε γνώση του ιδίου (του κ. Υπουργού) ή τουλάχιστον του διευθυντού του αυτού γραφείου του και εάν θεωρούν ότι τελέστηκαν πειθαρχικά παραπτώματα να τιμωρήσουν τους υπαιτίους, για σωφρονισμό του παραβάτη και του περαιτέρω παραδειγματισμού των στελεχών ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες δεν συνάδουν με την ιδιότητα του Στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), όπως ο ίδιος ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε επί του ερωτήματός σας. Αναμένω.

 

Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

 

Κε Υπουργέ.

 

Μπορεί να βρίσκεστε περί τα δύο (2) χρόνια στο τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε δια ζώσης, καθόσον ουδέποτε αποδεχτήκατε την πρόσκληση της Π.Ο.Ε.Σ. για συνάντηση μαζί σας, άρα και εμού, ως Προέδρου και στρατιωτικού συνδικαλιστή, προκειμένου να γνωρίσετε και να σχηματίσετε ιδία άποψη και όχι όπως ενδεχομένως κάποιοι σας μετέφεραν/αφέρουν, αλλά σήμερα σας δίδεται η ευκαιρία να αποδείξετε σε όλες και όλους τις/τους Ελληνίδες/Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικούς και πολίτες, ότι όντως είστε και ως νομικός θεωρώ ότι οφείλετε, υπέρ της ισοτιμίας και ισονομίας.

 

Με την υπ΄ αριθμ. Φ.900α/3192/17930/17.8.2021 απάντησή σας, επί της ανωτέρω ερώτησης του κυβερνητικού βουλευτή κου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εμμέσως πλην σαφώς, παραδεχτήκατε ότι ίσως θα έπρεπε να τιμωρηθώ, αλλά θεωρήσατε ατελέσφορη την ενεργοποίηση του οποιουδήποτε πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος μου, καθόσον ήδη ξεκίνησαν (τη 17η.8.2021) οι διαδικασίες αποστρατείας μου, πλην όμως, κατά την ίδια ως άνω απάντησή σας, αναφέρατε ότι: «…. σε κάθε περίπτωση παράβασης των διατάξεων των κανονισμών πειθαρχίας που ισχύουν ανά κλάδο των Ε.Δ τίθενται σε εφαρμογή οι καθοριζόμενες στα ανωτέρω θεσμικά κείμενα διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται η υπηρεσιακή τάξη και κατ’ ακολουθία το κύρος των Ε.Δ.».

 

Ορίστε κε Υπουργέ. Πεδίο δόξης λαμπρό. Με τα άρθρα που επισυνάπτω στο τέλος της παρούσης επιστολής, στέλεχος του Στρατιωτικού σας Γραφείου, φέρεται να τέλεσε, κατά ομολογία μάλιστα και της ίδιας της Ομοσπονδίας, που φέρεται ότι ανήκει αυτό (το στέλεχος), πειθαρχικό παράπτωμα, ομοειδές με αυτό που φέρεται ότι τέλεσα και εγώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσατε να με τιμωρήσετε. Τι θα πράξετε στη συγκεκριμένη περίπτωση; Θα ασκήσετε πειθαρχικό έλεγχο; Θα μάθουμε εάν τα καταγγελλόμενα στα άρθρα είναι αληθινά ή όχι; Οφείλουμε να μάθουμε όλες και όλοι μας, όχι μόνο για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων πολιτών προς άγνωστη πηγή για κομματικό σκοπό, αλλά και για όλα όσα αναφέρονται στα άρθρα. Αναμένουμε. 

 

Διευθυντή Γραφείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιο Βάλαρη

 

Κε Διευθυντά.

 

Πολλάκις έχω δημοσιοποιήσει διάφορα θέματα που αναφέρονται σε στελέχη του Στρατιωτικού Γραφείου του κ. ΥΕΘΑ, δια ανοικτών επιστολών μου προς εσάς, αλλά μέχρι και σήμερα τηρείται σιγήν ιχθύος.

 

Με τα κάτωθι άρθρα καταγγέλλεται στέλεχος που υπηρετεί στο Στρατιωτικό Γραφείο του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για διάφορα θέματα. Είναι αλήθεια ή ψέματα; Τι θα συμβουλεύσετε τον κ. Υπουργό; Δημοσιοποιήστε τις προθέσεις σας. Αναμένω.

 

Βουλευτή ΚΙΝΑΛ , κ. Ανδρέα Λοβέρδο

 

Κε Βουλευτά.

 

Με έκπληξη αναγνώσαμε χιλιάδες στρατιωτικοί και πολίτες τα κάτωθι άρθρα, που φέρουν εν ενεργεία στρατιωτικό να συλλέγει προσωπικά δεδομένα πολιτών και να τα διοχετεύει προς άγνωστη πηγή αλλά και να προπαγανδίζει υπέρ σας (και άρα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων σας). Ως Έλληνας εν ενεργεία Ανώτερος Αξιωματικός και άρα συνταγματικά απαγορευμένος να τάσσομαι υπέρ η κατά πολιτικών κομμάτων (άρα και προσώπων) θα είχε ενδιαφέρον η δημόσια στάση σας και ανακοίνωση. Γνωρίζετε το αναφερόμενο στα άρθρα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων; Η φερόμενη ενέργειά του ήταν αυτόβουλη ή κατά δική σας παρότρυνση/παράκληση; Την ενέργειά του αυτή τη γνώριζαν/γνωρίζουν την οι άλλοι συνυποψήφιοί σας; Συμφωνείτε; Συμφωνείτε οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί να εμπλέκονται σε εσωτερικές διεργασίες πολιτικών κομμάτων και μάλιστα να προπαγανδίζουν υπέρ συγκεκριμένων προσώπων; Θα είχε ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτησή σας. Αναμένουμε.

 

Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ.

 

‘Αρθρο του Militaire.gr:  

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή η αρμόδια Επιτροπή καταστατικού του ΚΙΝΑΛ να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του κινήματος .

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Ειδική Επιτροπή , στην συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή.

Ωστόσο στο στράτευμα έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια στήριξης συγκεκριμένου υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος! Δεν είναι αστείο. Με γραπτά μηνύματα καλούνται στρατιωτικοί και συγγενείς τους, αν είναι δυνατόν, να υποστηρίξουν με τις υπογραφές τους συγκεκριμένο υποψήφιο! Τα μηνύματα έχουν εξοργίσει τους στρατιωτικούς που τα έλαβαν και τα ‘χουν αρχειοθετήσει. Κι αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε αυτοί που τα στέλνουν αλλά και αυτοί που τα λαμβάνουν, δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΙΝΑΛ. Ίσως κάποιοι από τους βουλευτές που εμφανίζονται πάρα πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα να ενδιαφερθούν για την κατάθεση σχετικής ερώτησης. Εκτός αν είναι ευαίσθητοι …κατά περίπτωση. Υποθέτουμε ότι αυτονόητο θα είναι και το ενδιαφέρον του ΥΕΘΑ μόλις επιστρέψει από το Παρίσι.

Τα μηνύματα έχουν αρχειοθετηθεί και το “σβήσιμο” τους δεν μπορεί να τα “εξαφανίσει”…

Άρθρο στο Armyvoice.gr:

Στρατιωτικός συνδικαλιστής (;) κάνει εκστρατεία για τον Λοβέρδο στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα

Μια καταγγελία οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε προκειμένου να έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έφθασε στο Armyvoice.gr.

Σύμφωνα με αυτήν, κάποιος φερόμενος στρατιωτικός συνδικαλιστής στέλνει μηνύματα σε στρατιωτικούς, γνωστούς και φίλους, ζητώντας τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, προκειμένου να τα δώσει (κάπου δεν διευκρινίζεται πού) ώστε να στηρίξουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου «στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ».

Η καταγγελία περιέχει και φωτογραφία με καλυμμένο το όνομα του «στρατιωτικού συνδικαλιστή», ενώ στην φωτογραφία το πρόσωπο δεν φαίνεται, οπότε και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος μπορεί να είναι. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος «στρατιωτικός συνδικαλιστής» υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δημοσιοποιούμε όμως το κείμενο και καλούμε τις Ομοσπονδίες Στρατιωτικών να λάβουν θέση και να απαντήσουν εάν αυτός που φέρεται να προβαίνει στην αντισυνταγματική αυτή πράξη είναι μέλος τους.

«Σε παρακαλώ – αν σε ενδιαφέρει θα ήθελα να δεις το παρακάτω…. Στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ και επειδή ο Λοβέρδος μας στήριξε πιο πολύ από τον κάθε άλλο θα ήθελα να τον υποστηρίξουμε. Αν το σκεπτικό μου σε βρίσκει σύμφωνο στείλε μου σε παρακαλώ από μαμά μπαμπά αδερφικό φίλο – αδερφό – αδερφή – γαμπρό – νύφη – κουμπάρο τα παρακάτω στοιχεία μέχρι τις 12:00 σήμερα για να τα δώσω χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο διαρροής.

Ουσιαστικά είναι σαν αποδοχή της υποψηφιότητάς του – σαν υποστηρικτικό μηνυμα μας και μακάτι να καταφέρουμε να πάμε να τον ψηφίσουμε την ημέρα των εκλογών.

Όνομα , Επίθετο, Αριθμό ταυτότητας, Κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Σε ευχαριστώ πολύ».

Το ερώτημα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Υπάρχουν στρατιωτικοί που κάνουν προεκλογική εκστρατεία υπέρ πολιτικών; Υπηρετεί στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου στρατιωτικός που κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ωφελούμενος από αυτή την «εκστρατεία» θα πρέπει επίσης να πάρει θέση.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί, απαγορεύεται να συμμετέχουν με οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, με βάση το Σύνταγμα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν σε όλο το Έθνος. Κάθε στρατιωτικός σαφώς και μπορεί να έχει τις  προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.

Ενας σώφρων πολιτικός, θα απομακρυνε παραδειγματικά και δια παντός απο τον μικρόκοσμο του στρατοπεδου Παπάγου (και καθε μοναδας) τον ένστολο Γκρουεζα….

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια