Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Καραδήμας: Περί βαθμολογίου


Ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Η πρώτη ανάρτηση μέλους δ.σ. της ΠΟΑΣΥ ήταν απόρροια ξεσπάσματος ενθουσιασμού για την εξέλιξη του βαθμολογίου. Ελπίζω να μην ήταν βεβιασμένη…

Στη ανακοίνωση της ή ομοσπονδία, έστω και κρυπτογραφημένα, αγοράζει και άλλο χρόνο εν όψει συνεδρίου. Για πολλοστή φορά εδώ και πέντε χρόνια και τα δυο τελευταία πιο έντονα, έζησαν οι εν ενεργεία αστυνομικοί τέτοιους πανηγυρισμούς που σύντομα μετατράπηκαν ως απογοήτευση. Αυτή η αλλεπάλληλη επικοινωνία Θεοδωρικάκου-Σκυλακάκη μας παραπέμπει σε παρόμοιες του παρελθόντος τακτικές (Τίς έχουμε ζήσει). Η επικοινωνία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας είχε σκοπό να απαντηθεί το ερώτημα που είχε τεθεί από το ΣΤΕ. Άρα αναμένεται η απάντηση για την απαιτούμενη επιπλέον δαπάνη. 

Συνεπώς αναμένεται η συζήτηση επι του προϋπολογισμού για την εν λόγω δαπάνη. Αυτό τουλάχιστον δρομολογείται για τον μήνα Νοέμβριο και μετα την διεξαγωγή του συνεδρίου της ομοσπονδίας, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για εργασίες…Η πλατφόρμα θα αφορά μόνο την εκλογική διαδικασία. (Θέμα δύσκολο, γιατί δεν θα υπάρξει χειραγώγηση) Η καθυστέρηση αυτή αφήνει εκτός ρύθμισης αυτούς που τέλους του έτους αποστρατεύονται λόγω ορίου ηλικίας, γιατί από τα γραφόμενα της ομοσπονδίας η δαπάνη θα αφορά το 2022. Ακόμα και για τα έτη 2023-2026 θα αντλείται το ποσό από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου προ.πο. στα πλαίσια της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμού που ακόμα δεν έχει καταρτηθεί. (Είναι λίγο ασαφές).

 Φοβούμαι ότι και οι γεννηθέντες το 1961 και πολύ περισσότερο του 1962 δεν θα προλάβουν την ρύθμιση. (Για να προλάβουν θα πρέπει να έχει εφαρμογή από 1-1-22) Τουλάχιστον για να πάρουν τον επόμενο αποστρατευτικό βαθμό θα πρέπει να μείνουν ένα έτος στον βαθμό που κατέχουν. Άρα αν τύχει εφαρμογής μετα την 1-1-22 χάνεται το δικαίωμα αυτό. Προς τούτο το ΦΕΚ θα πρέπει να εκδοθεί εντός Οκτωβρίου και να αναφέρεται ρητά ότι αρχίζει η εφαρμογή του με την δημοσίευση. Αφήνει τέλος και ανοικτό παράθυρο η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ότι πιθανότατα να υπάρξουν αδικίες και προφανώς δεν θα ταυτίζεται με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Με την φράση τώρα γίνεται η αρχή είναι πλέον φανερό ότι το εν λόγω π.δ. να είναι ελλειπτικό σε σχέση με τα προ καιρού ειωθότα…


Σημείωση: Η εικόνα είναι εκείνη, που επέλεξε ο Νίκος Καραδήμας στην ανάρτησή του









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια