Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Η απαλλαγή από τα πάρεργα ενισχύει την ασφάλεια του πολίτη


Aνακοίνωση της Πανελλήνας Ομοσπονίδας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την ικανοποίηση του αιτήματος της Ένωσης Αχαΐας αναφορικά με τις μεταγωγές κρατουμένων προς τα νοσοκομεία.


Η ανακοίνωση:

Μετά από χρόνιους αγώνες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και της Ομοσπονδίας μας, ένα πάγιο αίτημα των συναδέλφων μας ικανοποιήθηκε, δίνοντας τέλος στη σκανδαλώδη διαιώνιση της ανάθεσης των μεταγωγών κρατουμένων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

 

Ενώ από το 1999 είχε ιδρυθεί η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, με ένστολο και ένοπλο προσωπικό του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί  η απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από την εξωτερική φύλαξη των καταστημάτων κράτησης και τις μεταγωγές των κρατουμένων, στην Αχαΐα εξακολουθούσε να εφαρμόζεται το παλαιό καθεστώς, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των συναδέλφων μας, εξαιτίας των συνεπακόλουθων προβλημάτων που καλούνταν κάθε φορά να αντιμετωπίζουν.

 

Το διαχρονικό αυτό αίτημα, είχε τεθεί πολλές φορές σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο σε όλες τις Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του εποπτεύοντος Υπουργείου σε όλα του τα σχήματα, αλλά παρά τις υποσχέσεις και την κατανόηση που επιδεικνυόταν, ουδείς είχε τολμήσει να λύσει το «Γόρδιο δεσμό». Επιτέλους, ο εμπαιγμός τελείωσε επί Ηγεσίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για θέματα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και Γενικής Γραμματέα για θέματα Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της προς όλους όσοι συμμερίστηκαν το δίκαιο του αιτήματος και αγωνίστηκαν μαζί μας, ώστε εν τέλει, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να θέσουν σε νέα βάση τις συγκεκριμένες μεταγωγές στην Αχαΐα. Γίνεται κατανοητό ότι κάθε αστυνομικός που απεμπλέκεται από τα πάρεργα, είναι «συν» στη μάχη κατά του εγκλήματος και υπέρ της ασφάλειας του πολίτη.

 

Βεβαίως, απομένει η ολική απεμπλοκή από τις μεταγωγές στα δικαστήρια, ανακριτικές αρχές κλπ, ένα αίτημα επίσης χρονίζον, το οποίο ευελπιστούμε ότι με τον αγώνα μας θα αποτελέσει κι αυτό παρελθόν.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

poasy.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια