Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι οκτώ που δικάζονται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού


Ξεκίνησε το πρωί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών η 27χρονη οδηγός του οχήματος, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά και ο 49χρονος πρώην σύντροφός της που φέρεται να οργάνωσε την βίαιη επίθεση εναντίον του άτυχου άντρα και των φίλων του, και διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας.

Οι δύο παραπάνω μετήχθησαν στο ακροατήριο από τις φυλακές όπου παραμένουν προφυλακισμένοι. Οι έξι συγκατηγορούμενοί τους, ηλικίας από 25 έως 28 ετών, είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και διώκονται, κατά περίπτωση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορές, συνέργεια στις προηγούμενες πράξεις κ.ά.

Κληθείσα να τοποθετηθεί στο δικαστήριο για την εις βάρος της αποδιδόμενη κατηγορία, η 27χρονη δήλωσε ότι δεν την αποδέχεται και πρόσθεσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κακό σε άνθρωπο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 28χρονου, στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας αρνήθηκε την πράξη, δήλωσε "βαθύτατα συγκινημένος" για το περιστατικό, διότι -όπως είπε- "μεγαλώνω κι εγώ δύο παιδιά", ενώ συμπλήρωσε ότι βρέθηκε τη "λάθος ώρα στο λάθος μέρος" και αυτό που επιθυμεί είναι "να λάμψει η αλήθεια για να την μάθουν οι γονείς (του 28χρονου)".

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είπαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στο περιστατικό, δηλώνοντας αθώοι, ενώ μετέφεραν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς του νεαρού Βούλγαρου.

Ο κατάλογος των μαρτύρων του κατηγορητηρίου περιλαμβάνει 23 άτομα, ενώ πρώτος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα φίλος του 28χρονου που τον συνόδευε και ήταν μεταξύ των θυμάτων του ξυλοδαρμού.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο 28χρονος είχε ταξιδέψει από την βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ με τους συμπατριώτες του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο "Κλ. Βικελίδης". Καθώς η παρέα των Βούλγαρων (οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη) αποχωρούσε από καφετέρια της περιοχής, δέχθηκαν επίθεση από περίπου τριάντα οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και έφεραν πάνω τους ως «πολεμοφόδια» ξύλινα κοντάρια, ρόπαλα, σιδερένια αντικείμενα κ.ά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος κατηγορείται ότι ειδοποίησε τους οπαδούς να φτάσουν στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και ο ίδιος. Ακολούθως, πάντα κατά το βούλευμα, ο 49χρονος έδωσε εντολή στην 27χρονη να περάσει με το όχημα πάνω από το σώμα του άτυχου άνδρα, καθώς εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

 








https://www.amna.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια