Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελική απόφαση – σοκ για στημένη δικογραφία από το Εσωτερικών Υποθέσεων


Μια Εισαγγελική απόφαση-σοκ εγείρει πλέον σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κάτι που έχει καταγγελθεί από πολλούς αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια.

Με την απόφασή του αυτή η Εισαγγελία Πρωτοδικών έθεσε στο αρχείο μια δικογραφία των λεγόμενων «αδιάφθορων» ως προφανώς αβάσιμη στην ουσία της», απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες που είχαν περιληφθεί στην δικογραφία αυτή σε βάρος δύο αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, υπόθεσή για την οποία το astinomiko.gr είχε αναρτήσει εκτενή ρεπορτάζ. (Δείτε τα ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το χειρότερο όμως για την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή υπηρεσία είναι το γεγονός πως ο Εισαγγελέας κάνει ένα βήμα πιο πέρα και στην απορριπτική του απόφαση αναφέρει πως η δικογραφία που του υποβλήθηκε δεν έχει καμία αξιόποινη πράξη και «δημιουργεί την εύλογη υποψία ενδεχομένως αυτή να απέρρευσε από αντιπαραθέσεις ή και από προσωπικές διαφορές εντός των κόλπων του αστυνομικού προσωπικού για την δημιουργία εντυπώσεων στο χώρο αυτό…»!

Με απλά λόγια δηλαδή ότι πρόκειται για μια «στημένη» δικογραφία. Κάτι που καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή και  από τον τότε Γενικό Επισήμων και Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Κατσιαμάκα, ο οποίος περιέργως αποστρατεύτηκε μετά από αυτή την υπόθεση.

Η δικογραφία αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο αστυνομικό σώμα, αφού ουσιαστικά οι δύο αξιωματικοί τέθηκαν σε πολύμηνη φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση και κατηγορήθηκαν για ποινικά αδικήματα, βάση μιας ανώνυμης καταγγελία που ανέφερε  ότι χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για προσωπικούς λόγους. Όπως έλεγαν τότε αξιωματικοί της Αστυνομίας, θα αρκούσε μια απλή εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, και όχι μια «πρωτοφανής για τέτοια καταγγελία πολύμηνη ποινική έρευνα που κατέληξε στο να περάσουν χειροπέδες σε δύο συναδέλφους».

Τώρα η Εισαγγελία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, με σοβαρότατες αιχμές κατά της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που σίγουρα θα προκαλέσουν αντικείμενο αναθεώρησης της λειτουργίας της.

Του Θάνου Σωτήρη

astinomiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια