Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Μεσσηνίας: ΝΑΙ στον εμβολιασμό ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα


Ανακοίνωση τής Ένωσης Μεσσηνίας: Ο Αστυνομικός από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα στάθηκε και στέκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διασποράς του ιού covid-19.

       Με δικά του έξοδα, πριν ακόμα η υπηρεσία να του παράσχει τα απαραίτητα εφόδια για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων του,  προέβη από μόνος του στην αγορά αυτών χωρίς να υπολογίσει το κόστος, προκειμένου ως επαγγελματίας να προσφέρει το μέγιστο καλό στο κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η Ένωσή μας προχώρησε σε προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού για τον ίδιο ως άνω σκοπό.

       Δεν πρέπει  να ξεχνάμε επίσης, τον αγώνα που καταβάλουν οι αστυνομικοί τα τελευταία χρόνια σε καταστάσεις που για πρώτη φορά έχουν συμβεί στην χώρα μας σε τέτοιο βαθμό πέραν της πανδημίας, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (προσφυγικό, πυρκαγιές κλπ)

        Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας δηλώνουμε ότι, σεβόμαστε τους φόβους και τις ανησυχίες κάθε συναδέλφου όσον αφορά τον εμβολιασμό, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.

           Καταδικάζουμε την κυκλοφορία σεναρίων, που δημιουργούν περισσότερα προβλή-ματα από εκείνα που επιλύουν, κλονίζουν το αξιόμαχο του Σώματος και δημιουργούν αισθήματα αβεβαιότητας και διχασμού στις τάξεις των συναδέλφων μας.

        Είμαστε σαφέστατα υπέρ του εμβολιασμού ξεκαθαρίζουμε όμως ότι είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα. Αποτελεί απαράδεκτο γεγονός, να κυκλοφορούν έστω και ως φημολογία, σενάρια υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων οικονομικών επιπτώσεων σε συναδέλφους, που για τους δικούς τους λόγους  δεν έχουν προχωρήσει στην ανωτέρω ιατρική πράξη (εμβολιασμό), αν και σε μεγάλο ποσοστό το Αστυνομικό προσωπικό είτε έχει εμβολιαστεί, είτε έχει νοσήσει από τον ιό.

         Τέλος, διαφωνούμε με την οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων μας για τη διενέργεια προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) και ζητάμε την αντικατάστασή του με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), το οποίο να διατίθεται δωρεάν, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος

 

ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Γιούλης

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια