Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κοζάνη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής επίθεσης των ροτβάιλερ στον άτυχο Στάθη


Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η δίκη για την δολοφονική επίθεση των ροτβάιλερ στον άτυχο 5χρονο  Στάθη από την Κοζάνη, όπου ανήμερα του Πάσχα του 2016 , επισκέφθηκε με την μητέρα του την οικία των κατηγορουμένων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό έκρινε ένοχους τους 2 κατηγορούμενους  με την ποινή φυλάκισης των 5 ετών στον καθένα, με μετατροπή της ποινής σε χρηματική καταβολή προς 20 ευρώ ημερησίως έκαστος, καθώς και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης τους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να μην αποκτήσουν άλλο ζώο στην κατοχή τους.

Νωρίτερα, σε συνέχεια της πολύκροτης δίκης, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση του ιατρού κ. Δουλγεράκη, ο οποίος εφημέρευε την ημέρα του τραγικού συμβάντος. Κατά την κατάθεση του , ο ίδιος δήλωσε ότι παρέλαβε τον άτυχο Στάθη ήταν ήδη αργά σε ιατρικό επίπεδο. Όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο, παρέλαβε το παιδί σε τραγική κατάσταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως πρώτη φορά στη νομική του διαδρομή συνάντησε τόση εριστικότητα του προεδρεύοντος και της εισαγγελίας.

Κατά την αγόρευσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλοι αναζητούμε την αλήθεια και αναζητούμε γιατί το παιδί έφυγε από τη ζωή, όχι γιατί τραυματίστηκε. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν απέναντι τους όλη την κοινωνία της Κοζάνης. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας, κάνεις δεν αναιρεί την επίθεση».

Ο ίδιος παρέμεινε στο γεγονός όπου δεν υπάρχουν φωτογραφίες του συμβάντος, ενώ τόνισε το σημείο του ιατρικού λάθους και ότι δεν έγιναν οι δέουσες ενέργειες για να σωθεί το παιδί.

«Κλείστε τα μάτια σας στο λαϊκό δικαστήριο, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ήδη δικαστεί από τηλεδίκες. Θα μαζέψουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα δικαιωθούμε», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Βασιλειάδης.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και  την ανεπαρκή εκπαίδευση των ζώων καθώς επίσης πως δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα. «Για το θάνατο του μικρού παιδιού υπεύθυνοι είστε εσείς οι δύο».

Αργυρώ Ζιάμπα






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια