Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για θέματα οδικής ασφάλειας


Η οδική ασφάλεια και το ράλι Ακρόπολις βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο κατά τη συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Jean Todt , ο οποίος είναι και ειδικός εντεταλμένος του Γ.Γ του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια και την πρόεδρο του Δ.Σ Ι.Ο.ΑΣ . «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας στην προώθηση της οδικής ασφάλειας: «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και να αναδείξω τις δράσεις της Αστυνομίας που σώζουν ζωές ανθρώπων αλλά και να προβάλλω την κοινωνική διάσταση του έργου που επιτελεί. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια της οδικής συμπεριφοράς και στην εδραίωση μιας κουλτούρας, στο πλαίσιο της ευρύτατης στρατηγικής μας για την οδική ασφάλεια. Οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει είναι με την υποστήριξη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Υπουργός Παναγιώτης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» να βραβεύει όποιον αστυνομικό διακρίνεται σε δράσεις οδικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ράλι Ακρόπολις χαρακτηρίζοντάς το ως παγκοσμίου βεληνεκούς γεγονός και σύμβολο επανεκκίνησης της χώρας και ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της: «Είμαστε σε στενή συνεργασία και έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πετύχει η διοργάνωση».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για ομαλή διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός που είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη επιχειρησιακή πρόκληση για την Ελληνική Αστυνομία. Βασιζόμενοι στη δουλειά που έχουμε κάνει είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Ο Jean Todt μιλώντας για την οδική ασφάλεια τόνισε: «Στην αποφυγή των τροχαίων σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η παιδεία, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα οι δρόμοι και η ποιότητα των υπηρεσιών που έπονται ενός τροχαίου. Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι οι ζώνες ασφαλείας, τα κράνη και δεν πρέπει να οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Όχι στις μεγάλες ταχύτητες».

Τέλος, ο πρόεδρος της FIA θυμήθηκε τις δικές του συμμετοχές στο ράλι Ακρόπολις πριν από 50 χρόνια ως οδηγός και με το τι δέος είχε βιώσει τη συμμετοχή του.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια