Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μεταθέσεις που εμπαίζουν τους αστυνομικούς της Αττικής'' - Ανακοίνωση των Ενώσεων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά


''Θέλουμε να επικοινωνήσουμε προς κάθε κατεύθυνση την αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις των μελών μας που υπηρετούν στην Αττική και οι οποίοι υπομένουν καρτερικά χρόνια ολόκληρα την «ρημάδα» επετηρίδα'' σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις.

Η ανακοίνωση:

Ο εμπαιγμός της Ηγεσίας αναφορικά με την (μη) προκήρυξη θέσεων με τα αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), συνεχίστηκε δυστυχώς «απρόσκοπτα» και στις συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2021.

 

Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι η Ηγεσία, σχεδόν τιμωρητικά, προκηρύσσει ελάχιστες ή μηδενικές θέσεις με τα αντικειμενικά κριτήρια για τους νομούς της περιφέρειας.

 

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι με τέτοιου είδους πρακτικές το σύστημα των μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια κατ’ ουσίαν καταργείται, είτε επειδή δεν εξυπηρετεί κάποιους, είτε εξαιτίας προκλητικής ηθελημένης ( ; ) αδιαφορίας.

 

 Θέλουμε να επικοινωνήσουμε προς κάθε κατεύθυνση την αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις των μελών μας που υπηρετούν στην Αττική και οι οποίοι υπομένουν καρτερικά χρόνια ολόκληρα την «ρημάδα» επετηρίδα, την ίδια ώρα που στους τόπους συμφερόντων τους μετατίθενται τρίτοι με χρήση κάθε είδους «παραθύρων», ακόμη και με απ’ ευθείας τοποθετήσεις μέσω των διαφόρων τρόπων προσλήψεων !!!

 

Τι ακριβώς έχουν να απολογηθούν οι Ηγεσίες στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αττική (αστυνομικοί προερχόμενοι από πανελλήνιες εξετάσεις & ομογενοποιημένοι Ειδικοί Φρουροί και Συνοριοφύλακες) που ζουν και εργάζονται στην πιο ακριβή περιοχή της Χώρας και με τις δυσμενέστερες συνθήκες; Θα τους ζητήσουν εκ νέου να «βάλουν πλάτη;»

 

Κύριοι της Ηγεσίας δεν θα επιλυθεί ποτέ το ζήτημα των μεταθέσεων  αν δεν πραγματοποιηθούν γενναίες προσλήψεις μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ τεράστιο πρόβλημα έχουν προκαλέσει πολιτικές αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού με διαφορετικό τρόπο, το οποίο ενίοτε τοποθετείται απ’ ευθείας στον τόπο συμφερόντων του !!!

 

Διαχρονικά, οι εκάστοτε Ηγεσίες «αγωνιούν» και διαβλέπουν μόνο στο σήμερα, δίχως να δύνανται ενδεχομένως  να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα προκαλέσουν στον Οργανισμό οι αποφάσεις τους αυτές στο μέλλον. Εμείς όμως θα τις βρούμε μπροστά μας διότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα.

 

Απαιτούμε επιτέλους ενιαίο τρόπο πρόσληψης στο Σώμα αποκλειστικά μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων και επανεξέταση των «παραθύρων» ώστε να παύσουν οι αδικίες.

 

ΟΧΙ στην Αστυνομία πολλών ταχυτήτων.

 

ΟΧΙ στον εμπαιγμό των αστυνομικών της επετηρίδας.

 

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – Β/Α Αττικής – Δυτικής Αττικής & Πειραιά στηλιτεύουμε μεθοδεύσεις και πρακτικές οι οποίες μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους και κινούνται σε διαφορετικά μήκη κύματος από τις διαχρονικές – πάγιες προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

 

Ως εδώ η αδικία με τις μεταθέσεις…

 

Σεβασμό στον αστυνομικό της Αττικής…

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

 

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

 

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

 

Ο Πρόεδρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

 

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

 








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι συνδικαλιστές δε φέρουν καμια ευθύνη για όλη αυτή την κατασταση;;;
Αν από την Αθήνα θέλει να φύγει το πενήντα τοις εκατό του προσωπικού για την επαρχία, θα πρέπει να φύγει;
Εγώ πήγα στο τόπο συμφερόντων μου μετά από 25 χρόνια.