Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βορίδης: 300 ευρώ πρόστιμο εβδομαδιαίως σε κάθε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται εμβολιασμό και τεστ


Αστείες” χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τις μηνύσεις που υποβάλλονται κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, αποκάλυψε ότι “σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αποστέρηση μισθού. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και η πρώτη βδομάδα που τρέχουν”

Για τις μηνύσεις τόνισε ότι “θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν, άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα για να κριθούν για τις πράξεις τους και να τελειώνουμε”

Ενώ αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλία ρύθμισης του ζητήματος αυτοφώρου. Και συμπλήρωσε ότι “αν δοθεί μια οδηγία στην αστυνομία και στις εισαγγελικές αρχές το θέμα λύνεται χωρίς πολλά-πολλά”

“Δικαίωμα των πολιτών είναι να καταθέτουν μηνύσεις, αλλά το δικαίωμα κάθε πολίτη προφανώς σταθμίζεται απέναντι σε 2 άλλα ενδεχομένως αδικήματα που τελεί κάποιος που καταθέτει μηνύσεις και αγωγές”. Ξεκαθαρίζοντας πως “κάτι τέτοιο δεν είναι δωρεάν. Έχει συνέπειες.”

Χαρακτήρισε πάντως πιο δύσκολο νομικά το θέμα με ασθενή που αρνήθηκε να διασωληνωθεί: “Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να αρνηθεί ο ίδιος μια ιατρική πράξη, αν έχει τη συνείδηση της απόφασης του. Σε περιπτώσεις ανηλίκων όπου γονείς αρνούνται για παράδειγμα μια μετάγγιση αίματος το ζήτημα έχει λυθεί με εισαγγελική εντολή.“

debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια