Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλαστά πιστοποιητικά στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Καρέ - καρέ ο "μαϊμού" εμβολιασμός της πλαστικής χειρουργού - 3 συλλήψεις


Μια ακόμη υπόθεση με "μαϊμού" πιστοποιητικά εμβολιασμού βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα υπόθεση αφορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα μια 59χρονη νοσηλεύτρια του ΙΚΑ, μια 75χρονη πλαστική χειρουργό που πήρε το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και την 66χρονη γραμματέα της γιατρού που ήταν μαζί της.

Άνδρες της ΕΛΑΣ φαίνεται πως είχαν πληροφορίες και "παγίδευσαν"τον χώρο, καθώς η νοσηλεύτρια πέταγε τη δόση μαζί με τη σύριγγα, κάτι που προφανώς είχε γίνει αντιληπτό. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η νοσηλεύτρια να μην πιέζει την σύριγγα, η οποία μάλιστα δεν έχει και βελόνα.

 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η γιατρός γνώριζε τη νοσηλεύτρια και την ρώτησε αν μπορεί να της δώσει το πιστοποιητικό χωρίς να κάνει το εμβόλιο, όπως και έγινε. Τελικά συνελήφθη η νοσηλεύτρια, η γραμματέας και η γιατρός.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

 

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια