Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιαλαμάς: Αρχές Οκτωβρίου στον “αέρα” η Προκήρυξη πρόσληψης 250 Συνοριοφυλάκων για Έβρο


Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα αρχές Οκτωβρίου, θα βγει στον “αέρα” η Προκήρυξη για την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων και ως τα μέσα Νοεμβρίου όσοι επιλεγούν, θα ξεκινήσουν εκπαίδευση στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χευσοβαλάντης Γιαλαμάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού. Ο πρόσφατα επανεκλεγείς και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο από τους συναδέρφους του στην προεδρία της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε κ.Γιαλαμάς, που προφανώς έχει πολύ καλή και πρωτογενή ενημέρωση από πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είπε συγκεκριμένα:

“Η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε, μετά την αλλαγή και του υπουργού αφού έχει αναλάβει υπουργός ο κύριος Θεοδωρικάκος, τόσο από την πολιτική και φυσική ηγεσία, είναι ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα βγει αυτή η προκήρυξη των 250, μέσα Νοεμβρίου υπολογίζουν να μπουν για εκπαίδευση στις Σχολές Αστυφυλάκων, ώστε τέλος του 2021 ή αρχές του 2022 να τους έχουμε μαζί μας. Ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας όχι για φύλαξη πάνω στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά μαζί μας στην πρώτη γραμμή”.

Τηρείται δηλαδή το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί και επί του προηγούμενου αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος κατά την τελευταία επίσκεψη του στον πΕβρο τον Αύγουστο, πριν αντικατασταθεί, είχε δηλώσει σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, ότι το Νοέμβριο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα εκπαιδεύονται στο Διδυμότειχο. Τότε ο κ.Χρυσοχοίδης, αφού τόνισε πως οι συγκεκριμένοι 250 που θα τοποθετηθούν στον Έβρο δεν θα προσληφθούν μόνο για έναν χρόνο, απαντώντας χαρακτηριστικά όπως έγραψε το Evros-news.gr: “Όποιος προσλαμβάνεται στην Αστυνομία, δεν φεύγει”, ρωτήθηκε και για τον χρόνο πρόσληψης και πότε θα κινηθούν οι διαδικασίες. Η απάντηση του μάλιστα ήταν ξεκάθαρη. “Αυτό θα γίνει άμεσα και σας διαβεβαιώνω ότι στα μέσα Νοεμβρίου οι 250 Συνοριοφύλακες που θα επιλεγούν, θα αρχίζουν την εκπαίδευση στο Διδυμότειχο”.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια