Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

18 νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Αττική, παρά τις θερινές άδειες


Κατά το μήνα Αύγουστο 2021, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 435 τροχαία ατυχήματα με 518 παθόντες και ειδικότερα:

 17 θανατηφόρα με 18 νεκρούς

 9 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες

 409 ελαφρά με 489 ελαφρά τραυματίες

 

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 5.269 παραβάσεις από τις οποίες 474 σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

123 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 32 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

845 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

97 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

31 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου

192 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

294 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και

11 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς

 

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Βαρεθήκαμε να βλέπουμε κάθε φορά τα στοιχεία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ, με τις στοχευμένες δράσεις και τις παραβάσεις της εβδομάδας. Όλοι έχουμε αντιληφθεί την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και την ανυπαρξία της αστυνομίας. Αφού βλέπουν ότι αυτό που κάνουν δεν έχει αποτέλεσμα γιατί συνεχίζουν να το κάνουν; Την μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια φέρει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση αφού διαχρονικά το μόνο που τους απασχολούσε είναι οι ψήφοι.
Οι νεκροί δεν ψηφίζουν οπότε γιατί να δυσαρεστήσουν τους ζωντανούς ελληναράδες;