Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Σεμέδο: "Δώσε 15.000 ευρώ, αλλιώς καλή τύχη στη φυλακή" - Το μήνυμα στο Instagram λίγο πριν συλληφθεί


Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα, σχετικά με τον Ρούμπεν Σεμέδο και την υπόθεση της καταγγελίας από 17χρονη για βιασμό. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, μετά την απολογία του για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλην των διαφορετικών εκδοχών που έδωσαν τα δύο κορίτσια για όσα έγιναν στο σπίτι του αμυντικού, κρίσιμο θέμα που εν πολλοίς επηρέασε την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν πως η 17χρονη παρέμεινε στο επίμαχο σπίτι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο αθλητής είχε αποχωρήσει από νωρίς το πρωί για να πάει για προπόνηση.

Η πλευρά του Πορτογάλου φέρεται να προσκόμισε στην Ανάκριση μήνυμα που έλαβε μέσω Instagram την Κυριακή πριν συλληφθεί και ενώ είχε υποβληθεί η μήνυση της 17χρονης. Στο εν λόγω μήνυμα το άγνωστο προφίλ-αποστολέας του ζητούσε 15 χιλιάδες ευρώ αναφέροντας συγκεκριμένα: "Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δεν θα πω τίποτα".

Ούτε η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε σημάδια κακοποίησης ή βιασμού στο σώμα της 17χρονης, ενώ και η φίλη της στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι η 17χρονη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, ενώ δήλωσε κιόλας ότι "Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα, δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του".

Η δικηγόρος του Πορτογάλου, Μαριζάννα Κικίρη, δήλωσε: "Υπεβλήθη εγγύηση 10.000 ευρώ. Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο, ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και από τις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτυρων.

Ο ίδιος ισχυρίζεται την αθωότητά του. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα. Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρήθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προέκυπτε από πουθενά ο βιασμός".

Δεν μπορούσε να κρύψει την ανακούφισή του ο Ρούμπεν Σεμέδο, για το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής συνοδευόταν από τους δικηγόρους του. Ο συνήγορος του, Σταύρος Γεωργόπουλος, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ και χωρίς περιοριστικούς όρους.

"Innocent", που σημαίνει αθώος έλεγε προς τα ΜΜΕ ο Σεμέδο, ενώ σε ερώτηση αν αφέθηκε ελεύθερος, έδειξε τα χέρια του χωρίς χειροπέδες λέγοντας "δεν βλέπεις;".

Ο 27χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού έδωσε στην ανακρίτρια επί δυόμισι ώρες τη δική του εκδοχή για όσα κατήγγειλε σε βάρος του η 17χρονη και απάντησε στη συνέχεια στις ερωτήσεις της Εισαγγελέα.

Ανακρίτρια και Εισαγγελική λειτουργός έκριναν πως πρέπει να μην κρατηθεί αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή εγγυοδοσίας.

Νωρίτερα στη δικαστική λειτουργό κατέθεσε η καταγγέλλουσα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατάθεση έδωσε και η μητέρα της.

Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 40χρονος φίλος και συγκατηγορούμενος τού ποδοσφαιριστή.

Προσερχόμενος το μεσημέρι στην ανακρίτρια και σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν είναι αθώος, ο Ρούμπεν Σεμέδο απάντησε: "Μην ανησυχείτε φίλοι μου, θα δείτε...".

Τι κατέθεσε η 16χρονη φίλη της ανήλικης

Την ίδια στιγμή, κατάθεση ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας έδωσε η 16χρονη φίλη της ανήλικης, που κατήγγειλε τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό για βιασμό, τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου. Η 16χρονη δείχνει να μην ενστερνίζεται όσα ισχυρίζεται η 17χρονη περί ομαδικού βιασμού της, ωστόσο οι ισχυρισμοί της θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία από τη δικαστική λειτουργό η οποία ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι υποστήριξε στην ανακρίτρια πως ήταν μαζί με τη καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, τόσο στον Ωρωπό όσο και στο σπίτι του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα.

"Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα, δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του" είπε στην κατάθεσή της η 16χρονη, εμμένοντας ότι ούτε η φίλη της σχολίασε το νέο ραντεβού: "Δεν μου είπε ποτέ πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν".

https://www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ που στάθηκε στο ύψος της. Ξεφτίλα για την "αδέκαστη" Δικαιοσύνη.Και μια απορία: όλες εκείνες οι "me too" από την κυρία Π.Δ. μέχρι την κυρία Κατίνα της Πατησίων τι έγιναν; Σιωπή-συνενοχή για δύο ανήλικα κοριτσάκια;Αυτούς τους θεσμούς και αυτή την κοινωνία θα υπερασπιστώ στον Έβρο;