Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δράσεις στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος TRESSPASS που συμμετέχει η Ελληνική Αστυνομία


Στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος ‘‘ TRESSPASS - robusT Risk basEd Screening and alert System for PASSengers and luggage ’’, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του HORIZON 2020, το διάστημα από 21 έως 23 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ελληνικό πιλοτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στη Χώρα μας, το πιλοτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘’Δημόκριτος’’, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Το πρόγραμμα TRESSPASS εισάγει την ιδέα των ελέγχων ασφαλείας «βάσει κινδύνου» και προτείνει ένα αναλυτικό πλαίσιο για τη μοντελοποίηση του κινδύνου καθώς και μια συστηματική προσέγγιση ποσοτικοποίησης του κινδύνου, με βάση ένα σύνολο δεικτών που μπορούν να μετρηθούν με ακρίβεια και στις τέσσερις βαθμίδες της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων.

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία από τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και καινοτομία HORIZON 2020.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ‘‘TRESSPASS -robusT Risk basEd Screening and alert System for PASSengers and luggage’’ εδώ .





 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια